Κακοκαιρία “Θάλεια”- Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Λαγκαδάς – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, κηρύχθηκε ο δήμος Λαγκαδά, μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε στην περιοχή η κακοκαιρία “Θάλεια”.

Τα συνεργεία του δήμου συνεχίζουν και βρίσκονται στα σημεία όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα. Συγκεκριμένα, στο Καβαλάρι Λαγκαδά οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε απέραντη λίμνη, με το νερό να έχει μπει σε σπίτια, καταστήματα αλλά και στον Ιερό Ναό Αγίου του Αθανασίου, ο οποίος βρίσκεται και υπό κατασκευή.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης ανέφερε στο Thesstoday.gr ότι οι ζημιές είναι πολλές χωρίς να μπορεί να κάνει ακόμα εκτίμηση του μεγέθους των καταστροφών. “Υπάρχει ανησυχία γιατί το βράδυ περιμένουμε νέα φαινόμενα και δεν γνωρίζουμε τι ένταση θα έχουν. Ο δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα”, πρόσθεσε.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται στο σημείο για να κάνουν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν σε καταγραφή των ζημιών. Παρόλα αυτά τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο συνεχίζονται με την κυκλοφορία των οχημάτων να είναι αδύνατη.

Πηγή: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ