Σάλος με την ομιλία ιερέα για την Αγία Σοφία: Δόξα σοι ο Θεός που έγινε τζαμί – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σάλο έχει προκαλέσει η ομιλία του ιερέα Ευάγγελου Παπανικολάου από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως της Ραφήνας για την Αγιά Σοφία και τη μετατροπή της σε τζαμί. Ο τουρκικός Τύπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα ιερέα, απομόνωσε κομμάτια από την ομιλία του και εστίασε στο γεγονός ότι διερωτήθηκε εάν η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι διόρθωση και όχι κατάρα. Τα όσα είπαν δεν έμειναν ασχολίαστα ούτε από τους χρήστες του Twitter.

“Όπου ήταν οι Τούρκοι ήταν πολύ καλύτερα, ντροπή μας αλλά αυτή είναι η αλήθεια, η Κρήτη είχε πολύ πιο ωραίο μοναχισμό, στην Κρήτη δεν έκλεισε κανένα μοναστήρι ο Τούρκος, ενώ στην Ελλάδα με διάταγμα του Όθωνα έκλεισαν άπειρα μοναστηράκια και εκκλησιές και πετούσαν τα λείψανα των Αγίων μέσα από τις λειψανοθήκες και έπαιρναν τα ασήμια και για να τα κάνουν μισθό για το κράτος. Την ίδια ώρα οι άνθρωποι που ήσαν υπό τους Τούρκους έκαναν τις διαδικασίες τους. Κινδύνευαν; Κινδύνευαν. Θανατωνόντουσαν; Θανατωνόντουσαν. Μπορεί να μην είχαν λευτεριά, αλλά είχαν τη σωστή πίστη, για αυτό κ. Αρβελέρ έλεγαν οι άνθρωποι, χίλιες φορές να δω του Τούρκου το σαρίκι μέσα στην Πόλη παρά να δω τιάρα, καλύτερα να μην δω κανέναν, ούτε το ένα ούτε το άλλο, αλλά αν είναι κάτι να διαλέξω προτιμώ τον Τούρκο παρά τον Φράγκο.”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιερέας Ευάγγελος Παπανικολάου.

“Και να πάμε και λίγο στην Αγία Σοφία που έχετε στεναχωρηθεί. Δόξα σοι ο Θεός. Δεν μου λέτε ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί το 24ωρο μπαίνανε μέσα στην Αγιά Σοφιά; Άπειροι. Με το κωλοβράκι να μπαίνει μέσα στο σημείο. Ψέματα λέω; Γιατί το είχανε μουσείο. Μπαίνανε όλοι οι άχρηστοι μέσα, βρωμεροί και τρισάλθιοι, όλοι οι τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου χωρίς να σέβονται τίποτα. Τίποτα δεν σεβόντουσαν. Τώρα θα βγάλεις τα παπούτσια σου να μπεις μέσα. Μήπως είναι ευσέβεια; Θα φορέσεις γυμνό ρούχο να μπεις μέσα; Όχι. Θα σου φοράνε το φουστανάκι το τουρκικό και θα μπεις μέσα χανουμάκι, μια χαρά ντυμένος θα είσαι. Θα φορέσεις και τη μπούργκα να μπεις μέσα. Γιατί δεν σου άρεσε, αλλά γυμνωνόσουνα και έμπαινες μέσα στην Αγία Σοφία. Μήπως είναι διόρθωση και δεν είναι κατάρα;”, διερωτήθηκε ο ιερέας και πρόσθεσε:

“Σας πήρε ο πόνος για την Αγία Σοφία. Κι αν δεν ήταν ο Τούρκος η Αγιά Σοφιά θα είχε πέσει. Ποιος θα την συντηρούσε; Το Γένος; Μπορούσε το Γένος να συντηρήσει τόσο μεγάλο κτίριο; Ο Τούρκος το συντήρησε. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ο Τούρκος ότι κάνει είναι πιο πονηρός από σας”.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/Share Truth

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ