Έλληνας ιερέας: Αν δεν ήταν ο Τούρκος, η Αγία Σοφία θα είχε πέσει – ΒΙΝΤΕΟ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ομιλία του Αιδεσιμολογιώτατου πρωτοπρεσβύτερου π. Ευάγγελου Παπανικολάου στο Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στη Ραφήνα το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία και συγκεκριμένα στις αιτίες που οδήγησαν στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μάλιστα τα όσα είπε αναπαράχθηκαν και από αρκετά τουρκικά ΜΜΕ.

«Μήπως είναι διόρθωση και δεν είναι κατάρα;», είπε μεταξύ άλλων ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου. «Ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί το 24ωρο έμπαιναν μες στην Αγία Σοφία; Άπειροι. Με το κ*λοβράκι να μπαίνει μέσα στο σημείο… Ψέματα λέω; Γιατί το είχανε μουσείο… Έμπαιναν τουρίστες χωρίς να σέβονται τίποτα… Τώρα θα βγάζεις τα παπούτσια σου, για να μπεις μέσα… Θα φορέσεις και την μπούρκα για να μπεις μέσα.» «Σας πήρε ο πόνος για την Αγία Σοφία. Αν δεν ήταν ο Τούρκος, η Αγία Σοφία θα είχε πέσει. Ποιος θα τη συντηρούσε; Το Γένος; Μπορούσε το Γένος να συντηρήσει τόσο μεγάλο κτίριο. Ο Τούρκος τη συντήρησε», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Επίσης, ανέφερε πως στην Κρήτη δεν έκλεισε κανένα μοναστήρι ο Τούρκος, ενώ με διάταγμα του Όθωνα είχαν κλείσει πολλές μονές σε όλη την Ελλάδα. Για αυτό, μάλιστα, είπε απευθυνόμενος στην κ. Γλύκατζη Αρβελέρ, πως λέγανε παλιά «Καλύτερα ο Τούρκος να μπει μες στην Πόλη παρά ο Φράγκος».

Δύο εβδομάδες μετά, η ομιλία του π. Ευάγγελου Παπανικολάου στη Ραφήνα, υπέπεσε στην αντίληψη των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, που αναδεικνύουν το θέμα, όπως αναφέρει το ant1news.gr.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ