Κορονοϊός: Εξετάζεται η επιστροφή των ενημερώσεων από Τσιόδρα-Χαρδαλιά; Τι δήλωσε ο Γώγος

Την έντονη ανησυχία των λοιμωξιολόγων έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Οι συσκέψεις της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι συνεχείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Μάλιστα, η Επιτροπή έχει κάνει εισήγηση να γίνει υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους. Προτείνουν συγκεκριμένα να ισχύσει το μέτρο σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ και γενικά σε κλειστούς χώρους συναθροίσεων. Επίσης, οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή χρήση της μάσκας. Πάντως υπάρχουν διαφοροποιήσεις, καθώς δεν έχουν περάσει παρά λίγα 24ωρα από την ημέρα έκδοσης της ΚΥΑ για την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα εμπορικά κέντρα και κάποιοι εκτιμούν ότι μια «οπισθοχώρηση» μπορεί να προκαλούσε σύγχυση στους πολίτες. Σημειώνεται πως οι επιστήμονες απλά γνωμοδοτούν ενώ τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση.

Το Μαξίμου επιδιώκει να στείλει στους πολίτες στοχευμένο μήνυμα εγρήγορσης απέναντι στη χαλάρωση, αλλά χωρίς πανικό. Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα» αναμένονται νέα διαδικτυακά μηνύματα-βίντεο στα social media – για την ανάγκη προσήλωσης στις οδηγίες των ειδικών, ενδεχομένως και ως κάλυψη του επικοινωνιακού «κενού» μετά το πλήρες άνοιγμα της χώρας και το τέλος των ενημερώσεων από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η ενημέρωση πάντως δεν αποκλείεται να επανέλθει, ακόμη και αν δεν είναι σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του καθηγητή Παθολογίας στο δελτίο ειδήσεων του Star: “Έχει χαλαρώσει η τήρηση των μέτρων. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι διόρθωση σε δύο κατευθύνσεις. Η συχνότερη ενημέρωση του κόσμου με σποτάκια, αλλά και από εμάς. Να πείθουμε τον κόσμο, να κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις σε διαφορετικά τμήματα του πληθυσμού”. Όταν ρωτήθηκε εάν σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται και η καθημερινή επιστροφή της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στις 6 το απόγευμα, είπε: “Αυτό προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να γίνει. Βέβαια, είναι στο τραπέζι. Μπορεί να χρειαστεί να γίνει πιο αραιά. Αυτή τη στιγμή η ροή των κρουσμάτων είναι αρκετή μεν αλλά σταθερή προς το παρόν. Θα συζητηθεί το θέμα αυτό. Δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ