Βατόπουλος: Μπορεί να απαγορευτεί η είσοδος τουριστών κι από άλλες χώρες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα κι από άλλες χώρες, όπως συνέβη και με τη Σερβία, στην περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού άφησε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Δεν περιμέναμε ότι θα υπάρξει αυτή η κατάσταση στον Βορρά, στα Βαλκάνια» είπε ο κ. Βατόπουλος σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι ο εντοπισμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό δείχνει ότι το σύστημα επιτήρησης που εφαρμόζει η χώρα μας λειτουργεί.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα «για να απομακρύνουμε το δεύτερο κύμα σημειώνοντας ότι «το πότε θα έρθει το δεύτερο κύμα δεν είναι φυσικό γεγονός, εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά». Δεν απέκλεισε πάντως το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας να έρθει και μέσα στον Αύγουστο και να υπάρξουν τοπικά lockdown.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο ανησυχητικά είναι και τα ορφανά κρούσματα που καταγράφονται, καθώς δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Τέλος, αναφερόμενος στα πανηγύρια επανέλαβε ότι είναι επικίνδυνα. «Οι τοπικοί φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να μην κάνουν πανηγύρια φέτος», ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ