“Μαϊμού” γιατρός: Ιπτάμενος και… απατεώνας – Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη δράση του

Των Π. ΣΟΥΡΕΛΗ & Α. ΚΑΝΔΥΛΗ

Φορά την ειδική φόρμα antiG που προστατεύει τους πιλότους από την υψηλή πίεση που δέχεται το σώμα τους στον αέρα, σωσίβιο στον λαιμό, χάρνες (harness) για να δεθεί στο κάθισμα και, λίγο πριν μπει στο πιλοτήριο, χαιρετά στην κάμερα του ατόμου που τον φωτογραφίζει. Είναι έτοιμος για απογείωση. Του λείπει μόνο η κάσκα του πιλότου, αλλά και οι… πτητικές γνώσεις. Οι φωτογραφίες που αποκαλύπτει η Realnews φαίνεται να τραβήχτηκαν στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο. Εκεί εδρεύει η 341 Μοίρα, που έχει ως χαρακτηριστικό σήµα της στο ουραίο τµήµα του αεροπλάνου τους 4 άσους της τράπουλας, οι οποίοι διαπερνώνται µε ακρίβεια από ένα βέλος από το κέντρο τους. Πώς κατάφερε ο Νικόλαος Κοντοστάθης να µπει στην αεροπορική βάση και να φωτογραφηθεί σαν πιλότος; Ποιος τον προµήθευσε µε την ειδική φόρµα, αλλά και το µπουφάν µε τα σήµατα της Μοίρας; Και ποιος τον φωτογράφησε; Σε µια φωτογραφία ο N. Κοντοστάθης κάθεται στο πιλοτήριο και χαµογελά, ενώ σε άλλη δείχνει αποφασισµένος και έτοιµος να απογειώσει το F-16 και να εµπλακεί σε αεροµαχίες. Οταν δεν φορούσε τη στολή του “μαϊμού” γιατρού, έβαζε εκείνη του ψευτοπιλότου. Με το κύρος που του έδινε η στολή, εµφανιζόταν στα θύµατά του ως πιλότος-γιατρός και υποσχόταν να τους θεραπεύσει από σοβαρές ασθένειες χορηγώντας τους σκευάσµατα. Οπως είχε πει ένας παραπλανηµένος που είχε πειστεί από τα απίθανα σενάρια που έπλαθε ο Κοντοστάθης, «όταν οι Τούρκοι αντιλαµβάνονταν ότι στο πιλοτήριο ήταν ο Νίκος, εξαφανίζονταν».

Ο κύριος «ταξίαρχος»

Εντύπωση προκαλεί ακόµη ένα φωτογραφικό ντοκουµέντο, στο οποίο ο Ν. Κοντοστάθης απαθανατίζεται να φορά στολή που φέρει την πουλάδα, αλλά και πολλά παράσηµα. Φέρει τον βαθµό του ταξίαρχου, που αντιστοιχεί σε διοικητή πτέρυγας, διευθυντή κλάδου ή ανώτατου στελέχους στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αµυνας! Την απάντηση ίσως δίνει το κίτρινο σήµα, αριστερά στο στήθος, που µοιάζει µε αυτό που έχουν οι αξιωµατικοί της αεροπορίας που υπηρετούν στο ΓΕΕΘΑ. Οπως όµως φαίνεται, ο Κοντοστάθης είχε το «ψώνιο» του πιλότου πολλά χρόνια πριν αποφασίσει να υποδυθεί τον γιατρό. Σε νεαρή ηλικία, είχε φωτογραφηθεί να φορά την επίσηµη στολή του αεροπόρου µε τη χρυσή πουλάδα. Παραµένει άγνωστο αν είχε προµηθευτεί τις στολές από κάποιο κατάστηµα στο Μοναστηράκι ή από κάποιον συγγενή ή φίλο του αεροπόρο.

Ο Σουµάχερ

Σοκ προκαλούν τα γραπτά µηνύµατα του ψευτογιατρού, µε τα οποία επιχειρούσε να καθησυχάσει τα θύµατά του, όταν εκείνα άρχισαν να εκφράζουν αµφιβολίες για την αποτελεσµατικότητα των σκευασµάτων. Συνήθως επικοινωνούσε µε γραπτά µηνύµατα µέσω κινητού τηλεφώνου ή µέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οπως είχε πει ένας παραπλανηµένος που είχε πειστεί από τα απίθανα σενάρια που έπλαθε ο Κοντοστάθης, «όταν οι Τούρκοι αντιλαµβάνονταν ότι στο πιλοτήριο ήταν ο Νίκος, εξαφανίζονταν» µείου, καθώς έλεγε πως ήταν στο χειρουργείο ή σε ταξίδι στο εξωτερικό! Ειδικά στην Ελβετία, όπου ισχυριζόταν πως συνεργάζεται, σύµφωνα µε κατάθεση ενός από τα θύµατά του, µε ένα σπουδαίο κέντρο «στο οποίο απευθύνονται διασηµότητες παγκόσµιας ακτινοβολίας, αλλά και Ελληνες επιχειρηµατίες και πολιτικοί, δαπανώντας τεράστια ποσά για τις ιατρικές ή κοσµητικές υπηρεσίες που απολαµβάνουν». Χαρακτηριστικά, όπως λέει η µάρτυρας, «µας ανέφερε ότι στην κλινική του εν λόγω κέντρου διακοµίσθηκε ο Σουµάχερ αµέσως µετά τον τραυµατισµό του, πασίγνωστες δε Ελληνίδες µεταβαίνουν εκεί για θεραπείες καλλωπισµού τους…» .

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ