Κρήτη: Θρήνος για 33χρονο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας

Ανείπωτος είναι ο πόνος και η θλίψη για τον 33χρονο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη λεωφόρο Σούδας στα Χανιά της Κρήτης αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας cretalive.gr, πρόκειται για τον άτυχο υποσμηναγό και μέλος της ομάδας ΖΕΥΣ, Μανώλη Γαρεφαλάκη, ο θάνατος του οποίου έχει βυθίσει στο πένθος όχι μόνο την οικογένεια του αλλά και την Πολεμική Αεροπορία στην οποία υπηρετούσε από το 2012. Ο άτυχος 33χρονος σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχασε τον έλεγχο της μηχανής μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε, βγήκε εκτός πορείας και κατέληξε με σφοδρότητα σε σιδερένιο φράκτη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Λίγες ώρες πριν το μοιραίο συμβάν, είχε πετάξει για να αναχαιτίσει Τουρκικά μαχητικά.

Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και στον τόπο καταγωγής του το Καστέλι πάνω από το οποίο μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε πετάξει με F16 στο πλαίσιο άσκησης.

Ο άτυχος υποσμηναγός Μανώλης Γαρεφαλακης είχε γεννηθεί το 1987 στο Ηράκλειο και καταγόταν από το Καστέλι. Το 2006 είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων και είχε αποφοιτήσει τον Ιούλιο του 2010.

Το 2012, είχε τοποθετηθεί στην 116 ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, και στη συνέχεια το 2014 στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2015 υπηρετούσε στην 343 Μοίρα. Είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 500 ήταν σε αεροσκάφη F-16. Ο αδικοχαμένος πιλότος υπήρξε Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ