Μόσιαλος: Ο κορονοϊός μεταδίδεται περισσότερο σε κλειστούς χώρους – ΦΩΤΟ

Ευρήματα Ιαπώνων επιστημόνων παρουσίασε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο κορονοϊός μεταδίδεται περισσότερο σε κλειστούς χώρους και λιγότερο σε ανοιχτούς (εξωτερικούς).

Η έρευνα διενεργήθηκε έπειτα από αίτημα του ιαπωνικού υπουργείου Υγείας και περισυνέλεξε δεδομένα για δευτερογενείς λοιμώξεις κορονοϊού, με στόχο να εντοπίσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού και δημοσιεύθηκε στους Financial Times.

Οι ερευνητές σημειώνουν πως περιστατικά συνωστισμού σε σαλέ για χειμερινό σκι στη Γαλλία και συγκεντρώσεις σε ναούς και νοσοκομεία στη Νότια Κορέα, αποτέλεσαν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Οι ερευνητές σημειώνουν επιπλέον πως, στην Κίνα, όπου οι συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους απαγορεύτηκαν άμεσα, σημειώθηκε ραγδαία μείωση περιστατικών κορονοϊού.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μόσιαλος σημειώνει την διαφοροποίηση στη μετάδοση του κορονοϊού, όταν πολίτες συνωστίζονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Όπως παρατηρεί στον πίνακα που ανάρτησε στο Facebook, ο καθηγητής, «μετά από ανίχνευση επαφών 110 ατόμων με κορονοϊό, έγινε καταγραφή του πότε ο ιός μεταφέρθηκε από τον φορέα σε μια νέα επαφή: διαχωρίζεται εάν η κύρια περίπτωση είχε συναντήσει άτομα σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, αναφέρεται επίσης η κατανομή των δευτερογενών λοιμώξεων».

Σε περιπτώσεις που οι διαγνωσμένοι με κορονοϊό ήρθαν σε επαφή με άλλους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους, μόνο έξι από τους 22 ασθενείς με Covid-19 δεν μετέδωσαν τον ιό. Αντίθετα, από τις 88 περιπτώσεις θετικών στον κορονοϊό, που συγχρωτίστηκαν με πολίτες σε εξωτερικούς χώρους, οι 77 δεν μετέδωσαν τον ιό.

Όπως σημειώνει ο κ. Μόσιαλος: “Οι περισσότερες δευτερογενείς λοιμώξεις παρατηρήθηκαν σε εσωτερικούς χώρους”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ