Κορονοϊός: Τα τρία στάδια ενδεχόμενου τοπικού lockdown – Πώς θα αντιμετωπιστεί πιθανή κρίση

Το σενάριο επιβολής lockdown σε τοπικό επίπεδο, έχει μπει πλέον στο “τραπέζι”, μετά και την καταγραφή 97 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, μέσα σε τέσσερις ημέρες, γεγονός που έχει προκαλέσει την ανησυχία της κυβέρνησης και των υγειονομικών Αρχών.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ ποια είναι τα στάδια των ενδεχόμενων lockdown, εάν εντοπιστούν κρούσματα κορονοϊού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αρχικά, εξήγησε σχετικά με την υποδοχή των ξένων τουριστών, ότι οι αεροπορικές πτήσεις που φτάνουν στη χώρα μας από το εξωτερικό θα χωρίζονται σε “ζώνες”. Στις πτήσεις από τις “πράσινες” χώρες θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια, ωστόσο, στις πτήσεις από τις “κόκκινες”, όπου η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι σε ύφεση, οι έλεγχοι θα είναι περισσότεροι.

Σχετικά με τους σχεδιασμούς της επιστημονικής επιτροπής για τον κορονοϊό, είπε πως στόχος είναι να υπάρξουν συνεργασίες ανάμεσα σε νησιά και μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της ηπειρωτικής χώρας, που θα υποδέχονται τυχόν κρούσματα κορονοϊού.

Διευκρίνισε στη συνέχεια τα τρία στάδια του lockdown σε τοπικό επίπεδο. Όπως είπε ο κ. Γώγος, το πρώτο στάδιο είναι η καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο, το δεύτερο είναι οι περιορισμοί σε μια σειρά ξενοδοχείων (με τουρίστες από πτήση ή πτήσεις με κρούσματα) και το τρίτο στάδιο είναι να μπει σε καραντίνα ένα ολόκληρο νησί.

Ο ίδιος πάντως, τόνισε πως “φαντάζομαι ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο”, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής γενικού lockdown για ένα νησί.

Δείτε τι δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος στην ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ