Συγκλόνισε η 19χρονη στη δίκη για τον βιασμό της: Είμαι δυνατή, έχω περάσει πολλά στη ζωή μου – ΒΙΝΤΕΟ

Τα όσα έζησε στα χέρια των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό της, στη Ρόδο, την 1η Δεκεμβρίου 2018, περιέγραφε επί 4,5 ώρες, η 19χρονη στη δίκη που ξεκίνησε στο Δικαστικό Μέγαρο της Κω. Σημειώνεται πως στο εδώλιο κάθεται ο νεαρός αλβανικής καταγωγής, που καταδικάστηκε πριν μερικές ημέρες για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αλλά και ένας 23χρονος.

Η 19χρονη, που αντιμετωπίζει αναπηρία άνω του 67%, συγκλόνισε με την κατάθεσή της, την οποία έκλεισε λέγοντας: «Εγώ είμαι δυνατή, έχω περάσει πολλά στη ζωή μου και δεν κλαίω. Έχω μάθει να πατάω στα πόδια μου» όπως μετέδωσε το Star. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα το βράδυ δεν αισθάνθηκε καλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω.

Τι ειπώθηκε στο δικαστήριο:

19χρονη: Ήμουν σε σοκ, δεν τα θυμόμουν αυτά, γι’ αυτό δεν τα είπα στους αστυνομικούς και την ανακρίτρια. Είχαν μουδιάσει τα χέρια μου, μου τράβαγε τα μαλλιά ο αλβανικής καταγωγής. Εγώ ζαλίστηκα. Με ανέβασαν ξανά επάνω από το σημείο εκείνο και με πέταξαν μέσα στο αυτοκίνητο. Ήμουν 117 κιλά και σφήνωσα στο αυτοκίνητο για δύο λεπτά. Τρόμαξα πάρα πολύ. Με πήγαν στο ενυδρείο. Είπα “αφήστε με να φύγω”. Μου έριξε τρεις σφαλιάρες ο αλβανικής καταγωγής και μου είπε πως αν δεν κάνω αυτό που λέει θα με σπάσει στο ξύλο. Στις 21:40 έφτασα στο σπίτι μου. Δεν ξέρω πόση ώρα κράτησε όλο αυτό, σκεφτόμουν πώς θα ξεφύγω. Το σπίτι μου είναι 5 λεπτά από κει που έγιναν όλα. Με ακολούθησαν σε κάποια μέτρα, με ακολούθησε ο αλβανικής καταγωγής. Εγώ νωρίτερα έφυγα αθόρυβα και δε με πήραν είδηση.

Συνήγορος υπεράσπισης: Δε φώναξες έστω μια φορά βοήθεια;

19χρονη: δεν υπήρχε κάποιος εκεί για να φωνάξω βοήθεια. Όταν πήγα σπίτι, η μάνα μου με ρώτησε τι έχω. Ήθελα να κοιμηθώ. Η μάνα μου επέμενε να κάνω μπάνιο. Την ίδια μέρα, μίλησα με τη φίλη στις 22:00. Της είπα ακριβώς όσα έγιναν. Ο αλβανικής καταγωγής μου έλεγε αυτό θα ξαναγίνει. Μισό μήνα μετά ήρθε ο άλλος στο βόλεϊ και μου είπε “γιατί δε μου μιλάς;”. Του είπα “δε σου μιλάω γιατί με βίασες” και έφυγα. Η αδελφή μου πήγε στο λιμενικό κι εκείνος ενημέρωσε την αστυνομία. Με βρήκαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί. Ήταν φίλος της αδελφής μου ο λιμενικός και τον εμπιστευόμουν, γι’ αυτό και του το είπε.

Συνήγορος υπεράσπισης: Όταν το καταθέσατε είχε βγει το θέμα της Τοπαλούδη στην τηλεόραση;

19χρονη: Ναι είχε βγει. Δεν ήθελα να συμβεί το ίδιο σε άλλες κοπέλες. Μετά το συμβάν συνέχισα να πηγαίνω στο σχολείο και σε άλλες δραστηριότητες. Η μητέρα μου έλεγε να μη βγαίνω έξω για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο.

23χρονος κατηγορούμενος: Όταν ήρθα σπίτι σου το θυμάσαι; Θυμάσαι που πήγαμε μαζί για σουβλάκια, κάναμε παρέα και διασκεδάσαμε; Κάναμε όλα αυτά και τρεις μέρες μετά λες ότι σε βιάσαμε».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλβανού κατηγορουμενου, χαρακτήρισε «αναξιόπιστη» την κατάθεση της 19χρονης ΑμεΑ υποστηρίζοντας ότι υπέπεσε σε πληθώρα αντιφάσεων και πως δεν του φάνηκε φορτισμένη.

«Το θύμα αναγκάζεται να περιγράψει λεπτό προς λεπτό όλα όσα βίωσε. Οι κατηγορούμενοι για το θεαθήναι της απηύθυναν κάποια ερωτήματα, για να ασκήσουν ένα νόμιμο δικαίωμά τους. Δεν υπάρχουν παγίδες, όταν υπάρχουν ντοκουμέντα. Ήταν μια καθαρή πράξη βιασμού. Δεν είπε τίποτα διαφορετικό. Κατέθετε επί τεσσεράμισι ώρες παρά την πάθησή της» υποστήριξε η δικηγόρος της 19χρονης, Μαρία Κρικοπούλου.

Η συνήγορος του 23χρονου κατηγορούμενου, Βούλα Δημητριάδου, υποστήριξε ότι δεν είχε μπροστά της το κορίτσι που «διαγράφει το προφίλ το σύνηθες, μιας βιασθείσης κοπέλας. Ήταν ψύχραιμη, συγκεντρωμένη και ετοιμόλογη. Υπάρχει και η κατάθεση της φίλης της, η οποία ακυρώνει τα λεγόμενά της. Δεν έχουμε άλλα ευρήματα, ιατροδικαστική ή γενετικό υλικό».

Δείτε το ρεπορτάζ του Star:

Πηγή: Star.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ