Καλαμαριά: Δίωξη για οκτώ αδικήματα στους δύο συλληφθέντες για την απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης

Προθεσμία να απολογηθούν στην πρώτη ανακρίτρια τη Δευτέρα ζήτησαν και πήραν οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 27 και 28 ετών, για την απόπειρα επίθεσης στο σπίτι του πρώην υπουργού Δημήτρη Σταμάτη. Μέχρι τότε οι δύο άνδρες θα παραμείνουν υπό προσωρινή κράτηση.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για οκτώ αδικήματα. Σύμφωνα με το grtimes.gr, κατηγορούνται για απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, κατοχή εκρηκτικών από κοινού, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, συμμορία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν πτυχιούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό και έναν σπουδαστή σκηνοθεσίας, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες, σύμφωνα με τους συνηγόρους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, νωρίτερα προκλήθηκε ένταση με τον σπουδαστή ο οποίος ήταν δεμένος πισθάγκωνα και άρχισε να φωνάζει: «Βάλτε τις χειροπέδες από μπροστά. Δεν είμαστε ζώα. Αν αυτή είναι η δουλειά σας, είστε ανθρωποφύλακες. Δεν είμαστε σφαχτάρια. Με έχετε 8 ώρες δεμένο. Πονάνε τα χέρια μου. Είμαστε εδώ για συγκεκριμένο λόγο. Δεν είμαστε ζώα».

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο κρατητήριο του αστυνομικού φυλακίου εντός του δικαστικού μεγάρου, μέχρι να έρθει η στιγμή να παρουσιαστούν ενώπιον της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι που φώναζαν συνθήματα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί μπροστά τους.

Πηγή: grtimes.gr/ thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ