BINTEO ντοκουμέντο: Ακραίοι τουρκικοί τσαμπουκάδες στην Παναγιά – Παρενόχλησαν σκάφος της Frontex και αλιευτικό

Ένα ακόμη βίντεο ντοκουμέντο από τις ακρότητες της Άγκυρας στο Αιγαίο, αποκαλύπτεται σήμερα. Στις εικόνες που δημοσιεύει ο Πολίτης της Χίου, καταγράφεται ένα ακόμη προκλητικό επεισόδιο που αυτή τη φορά προκάλεσε ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής στην Παναγιά, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Μετά τη στοχοποίηση του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών από την τουρκική πολεμική αεροπορία με δεκάδες παραβιάσεις καθημερινά σειρά είχε η κατά τα λοιπά εξαφανισμένη εδώ και καιρό τουρκική ακτοφυλακή.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής, εισήλθε παράνομα στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών ξεκινώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων, σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.

Μάλιστα, η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε τόσο τη Frontex όσο και το αλιευτικό να φύγουν από την περιοχή, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα! Λίγο αργότερα, όταν εμφανίστηκε σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στο σημείο, επιστρατεύτηκε και δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κλιμακώνοντας την ένταση.

Επί τέσσερις ολόκληρες ώρες και τα δύο σκάφη της Τουρκίας επιδόθηκαν σε ακραίους ελιγμούς με επίκεντρο το ελληνικό αλιευτικό σκάφος αλλά και τα άλλα δύο σκάφη της Frontex και του Κ.Λ. Χίου, αποχωρώντας από το σημείο μετά από αρκετή ώρα και επιστρέφοντας στο λιμάνι του Τσεσμέ.

Σημειώνεται πως εδώ και τρεις μήνες η τουρκική ακτοφυλακή έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται σε κάθε κλήση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για περισυλλογή μεταναστών εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και αρκείται στην παραγωγή προπαγανδιστικού υλικού, που εντέχνως προωθεί σε Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται εντός της Ελλάδας.

Πηγή/ΒΙΝΤΕΟ: politischios.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ