Γώγος: Λόγω του τουρισμού τα νησιά θα πρέπει να ετοιμάζονται για κρούσματα κορονοϊού – ΒΙΝΤΕΟ

Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των νησιών να υποδεχτούν τουρίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

“Με τον κορονοϊό δεν έχουμε τελειώσει. Είμαστε σε μία μεγάλη ύφεση της επιδημίας, υπάρχουν ακόμα κρούσματα, χθες είχαμε δέκα κρούσματα. Είμαστε σε επιφυλακή γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς, όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Οι μονάδες αναφοράς πρέπει να είναι σε επιφυλακή. Παράλληλα, λόγω του τουρισμού θα πρέπει να ετοιμάζονται και μερικά νησιά για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που κάποιους από τους ανθρώπους που πάνε εκεί ασθενήσουν”, είπε ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σημείωσε:

“Μερικά νησιά είναι έτοιμα, ειδικά τα μεγάλα. Βέβαια η έννοια έτοιμα εξαρτάται και από το φορτίο που θα αντιμετωπίσει κάποιος αλλά δεν φαντάζομαι να είναι τέτοιο που να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον στα μεγάλα νησιά της χώρας. Τα υπόλοιπα χρειάζονται αναπροσαρμογή, χρειάζεται κάποια διαδικασία να προετοιμαστούν ώστε σε μεγάλα κέντρα υγείας να στελεχωθούν, να υπάρχει η δυνατότητα γρήγορων τεστ σε περίπτωση κρουσμάτων και κυρίως να υπάρχει δυνατότητα αερομεταφορών ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα… Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η Ελλάδα θα φορτωθεί πολύ τουρισμό”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ