Η πρώτη ημέρα λειτουργίας των εκκλησιών: Αποστάσεις, αντισηπτικά και ελεγχόμενη είσοδος – ΒΙΝΤΕΟ

Λειτουργίες παρουσία πιστών γίνονται από σήμερα στις εκκλησίες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι πιστοί θα μπορούν να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στην είσοδο των ναών θα υπάρχει ένα σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών, ενώ απαραίτητη θα είναι η τήρηση αποστάσεων 1,5 μ., με μέγιστο αριθμό πιστών τα 50 άτομα. Το πρόσωπο που θα ελέγχει στην είσοδο θα φοράει μάσκα και γάντια, ενώ στην είσοδο των Ιερών Ναών θα υπάρχουν αντισηπτικά και συστήνεται στους πιστούς με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα να φορούν μάσκα. Αποστάσεις μεταξύ των πιστών θα τηρούνται και κατά την προσέλευση της θείας μετάληψης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει. Οι θέσεις στο εσωτερικό της εκκλησίας είναι συγκεκριμένες και στον προαύλιο έχουν τοποθετηθεί καρέκλες. Στην είσοδο του Ιερού Ναού υπάρχει άτομο που ενημερώνει τους πιστούς για το πού μπορούν να καθίσουν. Στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό θα τελεστούν τρεις Θείες Λειτουργίες.

Δείτε το βίντεο από το ΟΡΕΝ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ