Άρση μέτρων: Ανοίγουν την Κυριακή οι εκκλησίες – Ποιοι κανόνες πρέπει να τηρούνται από ιερείς και πιστούς

Ανοίγουν αύριο, Κυριακή οι εκκλησίες και σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στην είσοδο των ναών θα υπάρχει ένα σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών, ενώ απαραίτητη θα είναι η τήρηση αποστάσεων 1,5 μ., με μέγιστο αριθμό πιστών τα 50 άτομα.

Το πρόσωπο που θα ελέγχει στην είσοδο θα φοράει μάσκα και γάντια, ενώ στην είσοδο των ναών θα υπάρχουν αντισηπτικά και συστήνεται στους πιστούς με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα να φορούν μάσκα. Τα μεγάφωνα θα είναι ανοιχτά τις ώρες της Θείας Λειτουργίας και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα τελούνται περισσότερες Θείες Λειτουργίες. Αποστάσεις μεταξύ των πιστών θα τηρούνται και κατά την προσέλευση της θείας μετάληψης.

Οι λιτανείες και οι μεταφορές ιερών λειψάνων αναστέλλονται μέχρι τις 5 Ιουνίου και τα Ιερά Μυστήρια θα τελούνται εντός του ναού. Δεν θα γίνονται μυστήρια σε ιδιωτικούς ναούς. Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε οι ευπαθείς ομάδες να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι, ο φυσικός εξαερισμός των ναών είναι υποχρεωτικός και θα γίνεται συχνή και σχολαστική καθαριότητα. Τέλος, τα συσσίτια θα εξακολουθούν να λειτουργούν με διανομή δεμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ