Δίκη Τοπαλούδη: Ερευνάται ο ρόλος γιατρού από τη Ρόδο στην υπόθεση

Να διερευνηθεί ο ρόλος του γιατρού από τη Ρόδο, ο οποίος συνταγογράφησε συγκεκριμένα σκευάσματα, τα οποία προσκόμισε η υπεράσπιση του 23χρονου Ροδίτη καταδικασθέντα, κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, διέταξε το δικαστήριο.

Ειδικότερα, οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα της εισαγγελέως της έδρας και των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, για την διερεύνηση του ρόλου του Ροδίτη γιατρού, και αποφάσισε να εξαχθούν αντίγραφα των πρακτικών της δίκης και να διαβιβασθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης. Παράλληλα, να διερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του Ροδίτη. Ως προς το σκέλος αυτό το δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση της.

Αντίθετα, το δικαστήριο απέρριψε ανάλογο αίτημα εισαγγελέως και δικηγόρων της οικογένειας του θύματος για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πατέρα και της γιαγιάς του πρώτου κατηγορούμενου καθώς και της αδερφής του νεαρότερου κατηγορουμένου.

«Καμία άλλη δολοφονημένη ποτέ μη ξεχαστεί τι κάνανε στην Ελένη», ήταν το σύνθημα που επικράτησε έξω από το Εφετείο της Αθήνας, από τους συγκεντρωθέντες, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. Σε λυγμούς ξέσπασε η μητέρα του θύματος φωνάζοντας τέρατα στους δυο κατηγορούμενους.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

Πηγή: dikastiko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ