Παρασκευόπουλος για δίκη Τοπαλούδη: Ο δικαστής πρέπει να είναι μούμια του Φαραώ – ΒΙΝΤΕΟ

Για την αγόρευση της εισαγγελέως και όχι μόνο στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Open o πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Νίκος Παρασκευόπουλος.

“Δεν θα αξιολογήσω τι είπε η εισαγγελέας, δεν έχω ακούσει ακριβώς αυτά που είπε και πολλές φορές οι αποσπασματικές φράσεις που δημοσιεύονται δεν σου επιτρέπουν να έχεις μία καθαρή γνώμη για τη συγκεκριμένη αγόρευση», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν κατάλαβα καλά αν αναφερόταν στην είσοδο των συγκεκριμένων δικηγόρων στην υπόθεση ή γενικά. Αν είχαμε να κάνουμε με λειτουργό της δικαιοσύνης – δηλαδή με δικαστή, πρόεδρο, σύνεδρο – ο οποίος εκφράζεται, τότε θα ήμουν χωρίς περιστροφές και αναστολές υπέρ της απόλυτης νηφαλιότητας. Καμία λέξη πάθους δεν επιτρέπεται στον δικαστή. Είναι απολύτως τρίτος ως προς τα διάδικα μέρη. Ο δάσκαλος μου μού έλεγε ότι “ο δικαστής πρέπει να είναι μούμια του Φαραώ“. Ο εισαγγελέας και ο δικηγόρος κατά τη διάρκεια της δίκης παίρνουν το μέρος μιας εκδοχής.Αυτό τους δίνει μια μεγαλύτερη άνεση στην έκφραση και πολλές φορές κι ένα βαθμό πάθους, γιατί υποστηρίζουν κάποια πλευρά».

«Αυτή η γενίκευση κατά τη γνώμη μου δεν επιτρέπεται», είπε ακόμη ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορεί να κάνει η εισαγγελέας, αν υπάρχει παρεμβατικός ρόλος δικηγόρου, οφείλει να το καταγγείλει ή να κινήσει μια πειθαρχική δίωξη. Ασφαλώς και ο εισαγγελέας πρέπει να είναι νηφάλιος και ευγενής».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ