Τσιόδρας: Ποιον καθηγητή που του άσκησε κριτική “φωτογράφισε” όταν απάντησε για τους θανάτους από κορονοϊό

“Ο τρόπος καταγραφής των θανάτων από κορονοϊό δεν είναι δική μου επινόηση” τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας απάντησε έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, στον καθηγητή και διευθυντή του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος αμφισβήτησε τη μέθοδο καταγραφής, την οποία ακολουθεί ο κ. Τσιόδρας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον FOCUS FM. Ο κ. Κούβελας είχε κάνει λόγο για μέθοδο, η οποία αποτελεί «επινόηση» του λοιμωξιολόγου και δίνει «ψευδή εικόνα θνητότητας».

«Ο κ.Τσιόδρας, όπως κάθε επιστήμονας, θα έπρεπε να ακολουθήσει την κανονική επιστημονική μέθοδο και να μην ακολουθεί μία επινόηση. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Γιατί υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, που πέθαναν και χαρακτηρίστηκαν από COVID. Ουσιαστικά μας δίνει μία ψευδή εικόνα της θνητότητας, κάτι, που πολλοί προσπάθησαν να το κάνουν από την αρχή για να δικαιολογήσουν τα σκληρά μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

Δείτε την απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ