Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα για τον τρόπο καταγραφής θανάτων από κορονοϊό – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορονοϊό στη χώρας, περιέγραψε με ποιον τρόπο γίνεται η καταγραφή των θανάτων από τον Covid-19 στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, απαντώντας στις επικρίσεις που έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες.

«Θα ήθελα να αναφερθώ σε μια φιλολογία που αναπτύχθηκε για τον τρόπο καταγραφής θανάτων. Ο αντικειμενικός τρόπος για να καταγράφονται οι θάνατοι από τον νέο ιό είναι όταν οιοσδήποτε ασθενής σε οιοδήποτε περιβάλλον είχε θετικό μοριακό έλεγχο και πέθανε. Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οιοσδήποτε θάνατος με θετικό μοριακό έλεγχο δεν μπορεί να αποδοθεί σε άλλη αιτία χωρίς ξεκάθαρη απόδειξη. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας, φανερά ενοχλημένος.

«Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορονοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για κάποια δική του επινόηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ