Κραυγή απόγνωσης των επιχειρηματιών εστίασης: Να δοθεί η επιλογή της συνέχισης της αναστολής

“Όλος ο κλάδος είμαστε ευγνώμονες και δεν αμφισβητούμε την επιτυχία της κυβέρνησης μέχρι σήμερα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Οποιαδήποτε διεκδίκηση μας δεν έρχεται για να βάλουμε απέναντι την κυβέρνηση, ερχόμαστε για να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματά μας. Για εμάς το πρόβλημα δεν είναι πότε θα ανοίξουμε, δεν είναι αν θα ανοίξουμε νωρίτερα ούτε αν είναι περισσότερα τα τραπεζοκαθίσματα μόνο” δήλωσε ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας για την Εστίαση της Θεσσαλονίκης» στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Θεωρώ ότι η κυβέρνηση στο μέτρο το δυνατόν της Ελλάδας, θα πρέπει να σκύψει πάνω στην εστίαση αντιμετωπίζοντας την με τη σημασία που έχει στην οικονομία αυτή τη στιγμή. Βλέπουμε μια μεγάλη προσπάθεια συνεννόησης με τον κλάδο των ξενοδόχων, με άλλους κλάδους, αλλά η εστίαση αυτή τη στιγμή είναι ότι ήταν η οικοδομή για την Ελλάδα το ’80” πρόσθεσε.

“Το ΦΠΑ δεν θα μας βοηθήσει άμεσα, δεν θα λύσει το πρόβλημά μας. Εμείς από την Θεσσαλονίκη αυτό το οποίο διατυπώσαμε είναι να δώσει τη δυνατότητα η κυβέρνηση όποιες επιχειρήσεις επιθυμούν να συνεχίσουν την αναστολή τους μετά την 1η Ιουνίου και εφόσον δεν μπορεί να τις στηρίξει με οικονομικά μέτρα. Δεν θέλουμε όμως να πετύχουμε να μείνουμε κλειστοί, θέλουμε να δείξουμε ότι προτιμούμε με τα σημερινά δεδομένα να έχουμε την επιλογή αν θα ανοίξουμε ή όχι γιατί το σημαντικότερο είναι ότι το Σεπτέμβριο μπορεί να μιλάμε για το πόσο υπερχρεωμένα είναι τα εστιατόρια” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ