Εστιατόρια – καφέ: Τραπέζια ακόμη και στο… οδόστρωμα – Πότε θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν νωρίτερα

Μετά τις 18 Μαΐου θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι, «Πρωταρχικό ρόλο και αξία έχει η δημόσια υγεία, επομένως θα πρέπει να μετρήσουμε το πρώτο βήμα που έγινε χθες, στη συνέχεια το δεύτερο βήμα που θα ξεκινήσει στις 11 Μαϊού και μετά θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν μπορούμε να φέρουμε την εστίαση νωρίτερα» .

Σχετικά με τους όρους λειτουργίας των εστιατορίων – καφέ, ξεκαθάρισε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η εστίαση να ανακτήσει τη δυναμική που είχε πριν, δηλαδή να καλύψει τα τ.μ. και να έχει πάλι τους πελάτες που είχε. Στάθηκε στις σχετικές συζητήσεις που γίνονται με τους δήμους και την ΚΕΔΕ ώστε να δοθούν παραπάνω τ.μ. σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια -χωρίς επιπλέον χρέωση. «Ακόμη και στο οδόστρωμα μπορεί να βρεθεί χώρος» είπε ο κ. Παπαθανάσης, «όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες». Ταυτόχρονα εξετάζεται να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαιθρίων. Εκτίμησε ότι οι οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας θα ληφθούν μετά το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή μετά τις 18 Μαΐου.

Ο Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1, μίλησε για το ίδιο θέμα της εστίασης και είπε τα εξής:

«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει, θα δούμε το επόμενο διάστημα τα μέτρα που θα ληφθούν», ενώ έκανε σαφές ότι ο Υπουργός Εσωτερικών και οι Δήμοι της χώρας έχουν ήδη συμφωνήσει σε παραχώρηση περισσότερου χώρου και σε χαμηλότερα δημοτικά τέλη.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου, εκπρόσωποι των οποίων θα έχουν σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός ότι θα δουλέψουν από 1η Ιουνίου με τα μισά τραπέζια. Μάλιστα, ομάδα επιχειρηματιών της εστίασης από τη Θεσσαλονίκη, ζητεί να δοθεί η δυνατότητα παράτασης του προσωρινού λουκέτου μέχρι το τέλος του χρόνου, για να γλιτώσουν έξοδα.

Δείτε τι είπε ο κ. Παπαθανάσης στο βίντεο του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ