Φως στα μυστικά της Άγκυρας – Έρχονται αποκαλύψεις για τη δράση της ΜΙΤ στην Ελλάδα

Του Γιώργου Χωραΐτη

Ένα ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων στις προσφυγικές δομές αλλά και στα αστικά κέντρα της Ελλάδας έχει καταφέρει να εγκαταστήσει η τουρκική ΜΙΤ, τουλάχιστον από το 2017 μέχρι σήμερα. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από νέα απόρρητα έγγραφα κρατικών υπηρεσιών της Τουρκίας, που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν εντός των ημερών στην ιστοσελίδα Nordic Monitor και στα οποία έχει αποκτήσει πρόσβαση η Realnews. Πρόκειται για ένα δίκτυο πληροφοριών το οποίο, βάσει του σχεδιασμού της Άγκυρας, μπορεί να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο σε μια νέα προσπάθεια μεθοδευμένης αύξησης των προσφυγικών ροών στα νησιά ή στον Έβρο.

Το νέο δίκτυο παρακολούθησης και συγκέντρωσης πληροφοριών που δημιούργησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, λίγους μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016, απλώνεται συνολικά σε 17 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Όπως σημειώνεται στα έγγραφα, εκτός της Ελλάδας, τα ευρωπαϊκά κράτη όπου η ΜΙΤ διεξάγει επιχειρήσεις είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Ρουμανία και η Νορβηγία.

Σύμφωνα με τον Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, διαχειριστή του Nordic Monitor και πρώην διευθυντή στην αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «ΖΑΜΑΝ», ο στόχος των επιχειρήσεων αυτών είναι ο εντοπισμός των ακολούθων του Φετουλάχ Γκιουλέν, οι οποίοι μετά το πραξικόπημα διέφυγαν από την Τουρκία ώστε να γλιτώσουν από τις διώξεις που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η Άγκυρα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ