Τσιόδρας: Τι ανέφερε για νοσηλευτή με συμπτώματα λοίμωξης που του επέτρεψαν να δουλεύει – ΒΙΝΤΕΟ

Ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στις δύο κλινικές, σε Περιστέρι και Ελληνικό, τόσο αναφορικά με τον εντοπισμό κρουσμάτων και τους νεκρούς όσο και με την εισαγγελική παρέμβαση, δέχτηκαν όπως ήταν αναμενόμενο ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής.

Απαντώντας σχετικά, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις επιδημιών σε χώρους υγειονομικούς να τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης. Με την παραμικρή υποψία άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έχουν συμπτωματολογία συμβατή με τη λοίμωξη, πρέπει να ελέγχονται, να απομονώνονται και να μην συνεχίζεται η παροχή υπηρεσιών σε αυτούς σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο». Όπως είπε, «προέκυψαν κάποια δεδομένα που είχαν σχέση με την τήρηση των πρωτοκόλλων πρόληψης των λοιμώξεων και εργαστηριακού ελέγχου, τα οποία θα αναφερθούν σε συγκεκριμένο σημείωμα του ΕΟΔΥ».

Σε άλλη παρόμοια περίπτωση, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας, «ήταν νοσηλευτικό προσωπικό που είχε συμπτώματα, και δεν είναι το πρώτο». Είπε, δε, στη συνέχεια ότι «το νοσηλευτικό προσωπικό που είχε συμπτώματα λοίμωξης, εξετάστηκε από τον γιατρό της μονάδας και ενώ είχε συμπτώματα του επετράπη να δουλεύει, ενώ δεν ελέγχθηκε ποτέ για τον κορονοϊό». «Γι’ αυτό καταργήθηκαν τα επισκεπτήρια σε αυτές τις δομές, όχι γιατί είμαστε απάνθρωποι…», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ