Τσιόδρας από την κλινική στο Περιστέρι: 37 κρούσματα κορονοϊού – Τρεις οι νεκροί – ΒΙΝΤΕΟ

Στην κλινική στο Περιστέρι μετέβη ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως δήλωσε, από τους 226 ανθρώπους στην κλινική, βρέθηκαν θετικοί οι 37. Ανάμεσά τους και οι τρεις νεκροί. “Όλοι οι θετικοί ασθενείς έχουν μεταφερθεί ή μεταφέρονται σε μονάδες υγείας της Αθήνας. Δεν υπάρχει κανένας θετικός κλινική” ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, από το σύνολο των 226 ανθρώπων, οι 116 είναι αιμοκαθαιρόμενοι νοσηλευόμενοι και οι 110 αποτελούν προσωπικό της κλινικής. Θετικοί στον κορονοϊό, όπως ανέφερε, ήταν οι τρεις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, 17 ασθενείς που δεν βρίσκονται πλέον στην κλινική και 17 εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται στην κλινική και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη.

“Είναι σημαντική επιδημία σε έναν χώρο που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ευπαθής ομάδα. Είμαστε κοντά τους , θα τους υποστηρίξουμε όσο μπορούμε για να σταματήσει το κακό” τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι ήδη νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID -19 μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Σε ό,τι αφορά την κλινική που βρίσκεται στο Ελληνικό, έγιναν τεστ για κορονοϊό σε 300 τρόφιμους και 170 εργαζόμενους. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, 110 δείγματα εργαζόμενων ήταν αρνητικά και αυτά τη στιγμή που το προσωπικό της κλινικής καταγγέλλει πως δεν είχε ενημερωθεί ότι η κλινική θα παραμείνει σήμερα κλειστή με αποτέλεσμα αρκετοί από τους εργαζόμενους να φθάνουν το πρωί στην κλινική, αλλά να βρίσκουν κλειστές πόρτες.

Η ιχνηλάτηση και στις δύο ιδιωτικές κλινικές συνεχίζεται, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ