Κορονοϊός – Διευθυντής κλινικής στο Περιστέρι: Λειτουργεί μόνο το τμήμα του τεχνητού νεφρού

Μεγάλη ανησυχία έχει προκληθεί εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού που διαπιστώθηκαν στην κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι. Ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής, Αλέξανδρος Κοκκινάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Στεφανία Κασίμη ανέφερε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα καθώς σε όποιον μπαίνει γίνεται θερμομέτρηση.

“Μέσα στην κλινική δεν έχει πεθάνει κανείς, από αυτούς που μεταφέρθηκαν ίσως να έχουν πεθάνει, δεν το ξέρω… Ένας νεφροπαθής ο οποίος κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα – Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο- και είχε κάνει κανονικά αιμοκάθαρση την Μεγάλη εβδομάδα. Τη Δευτέρα του Πάσχα ήρθε στην κλινική, όχι για να κάνει αιμοκάθαρση, αλλά επειδή δεν αισθανόταν καλά. Του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και εξετάστηκε από τον γιατρό της υπηρεσίας, βρέθηκε ότι έχει πυρετό και αμέσως διακομίσθη στο Θριάσιο νοσοκομείο. Από εκεί υποψιαζόμαστε ότι έχει γίνει η διασπορά. Την Τρίτη μας πήρε τηλέφωνο από το Θριάσιο μας ενημέρωσε ότι το τεστ που έκανε ήταν θετικό και αμέσως ειδοποιήσαμε τον ΕΟΔΥ”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κοκκινάκης.

“Κατά την άποψη μας τα μέτρα τηρούνται από την πρώτη στιγμή, από τις 22 Μαρτίου και μετά τηρούνται τα πάντα. Στην είσοδο της κλινικής από τις 22 Μαρτίου υπάρχει έλεγχος εισόδου, σε οποιοσδήποτε μπαίνει μέσα γίνεται θερμομέτρηση και λαμβάνεται ένα μικρό ιστορικό και ακολούθως πάει σε όποια υπηρεσία θέλει. Ο ασθενής πιθανόν να μπήκε από την πόρτα που συνδέει απευθείας τη μονάδα του νεφρού, όχι από την είσοδο. Και αυτοί που μπαίνουν από εκεί θερμομετρούνται από το ιατρικό προσωπικό της μονάδος”, σημείωσε ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής και πρόσθεσε:

“Την Τρίτη του Πάσχα, που ειδοποιήσαμε και τον ΕΟΔΥ, δύο ακόμη ασθενείς της μονάδας του νεφρού έκαναν πυρετό και αμέσως τους διακομίσαμε και αυτούς σε κάποιο άλλο νοσοκομείο. Όλοι οι ασθενείς οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί και είχαν συμπτώματα έχουν μεταφερθεί, έχουν μείνει μόνο πέντε ασθενείς της μονάδας του νεφρού οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί… Η κλινική είναι απενεργοποιημένη, δεν λειτουργεί κανένα τμήμα, πλην του τεχνητού νεφρού στο οποίο δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα covid 19. Είναι δύο τα τμήματα του τεχνητού νεφρού το ένα το οποίο συνέβησαν όλα αυτά και ένα δεύτερο που είναι πεντακάθαρο, είναι ξεχωριστό, μπαίνεις από άλλη είσοδο και αυτό λειτουργεί”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ