Η συγγνώμη του Σωτήρη Τσιόδρα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ζήτησε “συγγνώμη” από τους Έλληνες πολίτες κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας για τις εξελίξεις στη μάχη με τον κορονοϊό.

“Καταλαβαίνω πως όλοι θέλουν να ακούνε αισιόδοξα νέα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και πρόσθεσε: “Πριν μιλήσω με κάποια αισιοδοξία, θέλω να σας ζητήσω και μια μικρή συγγνώμη γιατί πολλές φορές με αυτά που ανακοινώνω – όπως κι εγώ έτσι και εσείς- είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθανόμαστε θλίψη, στρες ακόμη ίσως και σύγχυση. Οι απαντήσεις δεν είναι ξεκάθαρες, σε όλες τις στρατηγικές υπάρχει μια αβεβαιότητα”.

Και συνέχισε ο κ. Τσιόδρας: “Για εμένα το σημαντικότερο είναι οι ζωες που κερδήθηκαν, πως ετοιμαστήκαμε καλύτερα για το μέλλον και πως με τη συνεργασία όλων γλιτώσαμε τα χειρότερα με αυτό τον δύσκολο ομολογουμένως τρόπο. Όμως εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά και αυτό οφείλεται στα μέτρα και στην καλή συμπεριφορά του πληθυσμού μας λόγω συνειδητοποίησης της απειλής του κορονοϊού: Η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται, το Ro είναι σημαντικά κάτω από το 1 και μας δίνει ένα περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων που θα γίνει σταδιακά και με προσοχή”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ