Λαμία: Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες σε σπίτι αστυνομικού – Φώναζαν “θα σε φυτέψουμε” – ΦΩΤΟ

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι στην Ανθήλη Λαμίας όπου το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε ένταση και επεισόδια μεταξύ κατοίκων της κοινότητας και Ρομά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι νεαροί Ρομά άρχισαν για άγνωστο λόγο να πετούν πέτρες σε μια ηλικιωμένη που βγήκε από το σπίτι να πετάξει τα σκουπίδια. Ακολούθησε ένταση μετά από αυτή την επίθεση με όλη τη γειτονιά να είναι στο πόδι και κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.

Προς στιγμήν τα πράγματα ηρέμησαν όταν όμως οι αστυνομικοί θέλησαν να προσαγάγουν έναν νεαρό Ρομά, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν ένας από αυτούς που πετούσαν πέτρες στο συγκεκριμένο σπίτι, οι άλλοι Ρομά που ήταν συγκεντρωμένοι αντέδρασαν και δημιουργήθηκε νέα ένταση.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι έγινε νέα επίθεση με πέτρες και ότι μια από αυτές έσπασε παράθυρο σπιτιού και χτύπησε μια γυναίκα στον αυχένα. Η ηλικιωμένη, η οποία είναι μητέρα αστυνομικού, διακομίστηκε στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας.

Οι Ρομά απειλούσαν με ακατονόμαστες φράσεις τον αστυνομικό, στο σπίτι του οποίου πετούσαν πέτρες, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αν πας στο χωράφι εκεί θα σε φυτέψουμε…». Όπως είπε στο LamiaReport αυτόπτης μάρτυρας, χάρη στην ψύχραιμη στάση του εμπείρου αστυνομικού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ωστόσο οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα, αφού εδώ και καιρό έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι ορισμένοι Ρομά είναι ανεξέλεγκτοι και η κατάσταση στο χωριό είναι έκρυθμη.

«Πρέπει εδώ και τώρα οι Αρχές να δώσουν ένα τέλος πριν θρηνήσουμε θύματα. Δεν τίποτα με τους ρομά που είναι φιλήσυχοι. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες οικογένειες που είναι παραβατικές και δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα. Αν δεν απομακρυνθούν δυστυχώς το κακό δεν θα αργήσει να γίνει….», έλεγε κάτοικος της Ανθήλης.

Πηγή πληροφοριών και φωτό: lamiareport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ