Άγιο Φως: Κανονικά η άφιξη, δεν θα διανεμηθεί σε καμία πόλη – ΒΙΝΤΕΟ

Πάσχα εν μέσω πανδημίας θα ζήσουμε και οι ορθόδοξοι χριστιανοί, αφού και οι καθολικοί γιόρτασαν το Πάσχα τους σε άδειες εκκλησίες και έρημες πλατείες. Το Αναστάσιμο Φως θα μεταφερθεί στη χώρα μας κανονικά το Μεγάλο Σάββατο, ωστόσο για να αποφευχθεί η μεγάλη συγκέντρωση πιστών στις εκκλησίες, θα παραμείνει στην Αθήνα και ενδεχομένως να μεταφερθεί και στη Θεσσαλονίκη. Η διαδικασία της υποδοχής στο αεροδρόμιο θα είναι λιτή και δε θα θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης: «Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά στην πατρίδα μας. Δυστυχώς δεν θα μπορέσει να πάει σε όλα τα μέρη ανά την Ελλάδα και σαφώς δεν θα μπορέσει ο κάθε πιστός να το πάρει στο σπίτι του, στη λαμπάδα του, στο κερί του, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια”. Όπως τόνισε επίσης, “έχουμε κάποιους φόβους και θέλουμε να αποφευχθεί η μεγάλη συγκέντρωση πιστών εκεί που θα πάει το Άγιο Φως, υπάρχει σοβαρό το ενδεχόμενο, το Άγιο Φως να μείνει την Ανάσταση μόνο στην Αθήνα και ενδεχομένως στη Θεσσαλονίκη λόγω του ότι είναι η συμπρωτεύουσα και από εκεί και πέρα να μην διανεμηθεί!”

Μόνο δύο άτομα θα αναχωρήσουν το Μεγάλο Σάββατο από την Αθήνα για Τελ Αβίβ με ειδική πτήση. Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου της Ελλάδας, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός με τον βοηθό του. Δεν θα κατέβουν από το αεροσκάφος καθόλου, καθώς μετά θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, με αυτοκίνητο του Γενικού Προξενείου. “Στην Αθήνα έχω την τιμή εγώ, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, να υποδεχτώ το Άγιο Φως, μαζί θα είναι και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Θα υπάρχει εκεί μια λιτή υποδοχή του Αγίου Φωτός” επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο κόσμος απαγορεύεται και έτσι κατά την υποδοχή του Αγίου Φωτός θα υπάρχει μόνο ένα μικρό άγημα και μια μπάντα μαζί, με τον επικεφαλής του ΥΠΕΘΑ. Δεν θα στρωθεί κόκκινο χαλί ενώ θα τοποθετηθεί μόνο ένα πόντιουμ για σύντομες δηλώσεις. Αμέσως μετά το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο Μετόχι στην Πλάκα και στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. «Ας μείνουμε ότι θα το φέρουμε το Άγιο Φως εδώ. Θα λάμπει εδώ στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, αλλά μέχρι εκεί!» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ