Τσιόδρας: Καλύτερα να καταπραΰνω έναν θυμό με το περπάτημα – ΒΙΝΤΕΟ

Για την ανάγκη να διατηρήσουμε τη σωματική και ψυχική μας ευεξία στη διάρκεια της καραντίνας μίλησε κατά την ενημέρωση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επισημαίνοντας ότι είναι υγεία να περπατάμε, αλλά υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις:

“Πρέπει να τονίσω, το μήνυμα #μένω σπίτι δεν αλλάζει. Βέβαια, είναι αδύνατον και σταδιακά όσο καλυτερεύει ο καιρός να φοβόμαστε να περπατήσουμε για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατ’ εμένα έως 30 λεπτά μια φορά την ημέρα είναι καλός χρόνος σ’ έναν ανοικτό χώρο. Το περπάτημα είναι υγεία, να σκεφθούμε λίγο περισσότερο απ’ ό,τι στο σπίτι. Φυσικά και μπορούμε να περπατήσουμε, τηρώντας τις αποστάσεις, με την οικογένειά μας, ούτως ή άλλως μένουμε στο ίδιο σπίτι μαζί, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας, Προσοχή όμως, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να φοβόμαστε τον συνωστισμό. Δεν θα βρίσκουμε έτσι την αφορμή να ξεγελάσουμε έτσι την Πολιτεία” είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής ζητώντας να κρατάμε ασφαλείς αποστάσεις ακόμη και μέσα στο σουπερμάρκετ.

Στη συνέχεια ωστόσο, αναφέρθηκε στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας που έχει γνωρίσει έξαρση την περίοδο της καραντίνας και στο μήνυμα του γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες: “Φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. Θα προτιμούσα χίλιες φορές να περπατήσω έξω και να καταπραΰνω έναν τυχόν ανεπίτρεπτο θυμό και ας πάρω πρόστιμο. Να μην κάνουμε περισσότερο κακό από καλό στους αγαπημένους μας, στους κοντινούς μας ανθρώπους. Όπως ακούγεται όλο και περισσότερο από φωνές σε όλο τον κόσμο. Τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα του 2020 δεν έχουν χώρο. Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ