Κορονοϊός- Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενούς: Φοβήθηκα για τη ζωή μου – Εύχομαι να μην το ζήσει κανείς – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Σπύρος Μάμαλης μίλησε για τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό επί 19 ημέρες στην Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

“Τους χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη και μάλιστα ήταν άνθρωποι που επί 19 ημέρες δεν είδαμε ούτε το πρόσωπό τους λόγω των ειδικών στολών τις οποίες φορούσαν και δεθήκαμε τόσο πολύ μαζί τους, χωρίς να ξέρουμε ποιοι είναι” είπε ο κ. Μάμαλης μιλώντας στο Open.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε πριν από 23 μέρες, όταν επέστρεψε από επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Έμεινε σε καραντίνα στο σπίτι του αλλά τέσσερις ημέρες αργότερα παρουσιάστηκαν τα πρώτα συμπτώματα. “Ο υψηλός πυρετός όταν επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ, μου είπαν ότι πρέπει να μείνω μερικές μέρες στο σπίτι μου για να δούμε την εξέλιξη και όταν μπήκα στο νοσοκομείο πλέον για πνευμονία, διότι με εξέτασαν οι γιατροί, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κορονοϊού”.

Μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ και εκεί κλήθηκε να δώσει μεγάλη μάχη για την ζωή του. “Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, εύχομαι να μην το ζήσει κανένας, περάσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις μέσα στο νοσοκομείο, ξέρετε καταστάσεις που μας φόβισαν πάρα πολλές φορές. Φοβήθηκα για τη ζωή μου και για την οικογένεια, την οποία σκεφτόμουν συνεχώς”.

Ο κ. Μάμαλης βγήκε από το νοσοκομείο και τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό για άλλη μία εβδομάδα. “Θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες, καθώς ο ιός είναι και επικίνδυνος και ύπουλος και δεν μπορεί κανένας να υπολογίσει τις συνέπειες τις οποίες θα έχει σε κάθε οργανισμό, καθώς δρα διαφορετικά σε κάθε άτομο”.Δείτε το βίντεο από το ΟΡΕΝ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ