Εισήγηση Ιερώνυμου για Θεία Λειτουργία χωρίς πιστούς από την Κυριακή των Βαΐων – ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότερες από δύο ώρες συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να εισηγείται στους Συνοδικούς Ιεράρχες οι εκκλησίες να τελούν από την Κυριακή των Βαΐων όλες τις Λειτουργίες και Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών με τον μικρότερο αριθμό κληρικών και ψαλτών.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σύμφωνα με το ΑΝΤ1, θα είναι ένας ιερέας, ένας ψάλτης και ένας νεωκόρος και στους μεγαλύτερους ναούς, ένα ή δύο άτομα παραπάνω. Εφόσον η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου γίνει δεκτή, θα είναι και η πρόταση που θα κατατεθεί στην Κυβέρνηση.

Ο κ. Ιερώνυμος προτείνει να δοθεί εντολή στη Γενική Διεύθυνση των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος να είναι σε ανοικτή γραμμή με τους Διοικητές των Νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν τη νόσο για την παροχή του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού και την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών τους.Επίσης να βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Ελληνικό Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας, προκειμένου να ενισχυθούν ως προς τις αυξημένες τους ανάγκες στα σύνορα της χώρας.

Παράλληλα προτείνει η Εκκλησία να διαθέσει τα κοινωνικά ιατρεία της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τα Ενοριακά Δίκτυα όλων των Μητροπόλεων στη διάθεση του στρατηγικού σχεδιασμού της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης τα ενοριακά κοινωνικά δίκτυα της Εκκλησίας και οι εθελοντές κάθε Ιεράς Μητρόπολης να συνδράμουν στα προγράμματα σιτίσεως και κάλυψης ζωτικών αναγκών των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και των αδύναμων και μοναχικών συνανθρώπων μας.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ