• Κορονοϊός: Σε προσωρινή καραντίνα δύο χωριά στην Κοζάνη - ΤΩΡΑ

  6:11 μμ, Δευτέρα 16 Μάρ 2020 6:11 μμ, Δευτέρα 16 Μάρ 2020

  Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δύο χωριά στην Κοζάνη τίθενται σε προσωρινή καραντίνα.

  "Από σήμερα στις 17.00 τέθηκε προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ οίκον-καραντίνα των κατοίκων των ορεινών χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά του δήμου Βόιου Κοζάνης και προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων τη γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων των δήμων τους. Η καραντίνα ισχύει για 14 ημέρες" υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

  Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

  Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου αποφασίζεται:

  1. Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των ορεινών χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά του Δήμου Βόιου της Π.Ε. Κοζάνης.
  2. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων των ως άνω χωριών και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων των δήμων τους.
  3. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Βόϊου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων των ως άνω χωριών και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  4. Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  5. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων των ως άνω χωριών.
  6. Η ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.) για την ενίσχυση του πλησιέστερου, στις ως άνω πληττόμενες περιοχές, Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, με έναν (1) στρατιωτικό ιατρό και έναν (1) νοσηλευτή.
  7. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας όπως ως άνω εξειδικεύτηκε, ισχύει από σήμερα Δευτέρα στις 17:00 μ.μ. και για δύο (2) εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η συνέχιση της.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα