Βαλτάς: Σε ειδικά γκισέ και πίσω από τζάμια η εξυπηρέτηση στα φαρμακεία- ΒΙΝΤΕΟ

Ο Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου περιέγραψε την εικόνα που έχει από τα φαρμακεία.

“Όσες χιλιάδες μάσκες και να είχαμε πραγματικά θα είχαν εξαφανιστεί και δεν θα υπήρχαν στα ράφια, έχουν τρομερή ζήτηση, υπάρχει πανικός στο κόσμο για κάτι που το έχουμε πει επανειλημμένα, την ανάγκη της μάσκας την έχουν αυτοί που είναι ασθενείς ή αυτοί που περιθάλπουν ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα. Οπότε είναι περιττό να έρχονται στα φαρμακεία και να ζητούν 10, 20, 30 μάσκες υγιέστατα άτομα που είναι πανικοβλημένα. Για το θέμα των αντισηπτικών, που πρέπει να κάνουν χρήση, υπάρχει σοβαρή έλλειψη, υπάρχει έλλειψη στην αλκοόλη και στις πρώτες ύλες αλλά υπάρχει έλλειψη στα μπουκαλάκια, αλλά οι εταιρείες προμηθεύουν συνεχώς τα φαρμακεία. Ας μην υπάρχει πανικός, το χειρότερο είναι ο ιός του πανικού και όχι ο κορονοϊός” επεσήμανε ο κ. Βαλτάς και πρόσθεσε:

“Οι φαρμακοποιοί πρέπει να μείνουν υγιείς για να προστατεύσουν και τους ασθενείς και τους πολίτες που έρχονται να προστατεύσουν τις οικογένειές τους, τις ευπαθείς ομάδες. Δώσαμε οδηγίες στα φαρμακεία και ζητήσαμε από τις υπηρεσίες υγείας του υπουργείου και συγκεκριμένα από τον ΕΟΔΥ, αλλά δεν τις πήραμε και λάβαμε την πρωτοβουλία και μην εκπλαγείτε να δείτε πλέξιγκλας πάνω στον πάγκο του φαρμακείου, να δείτε συναδέλφους με μάσκα. Παρακαλούμε τον κόσμο μην μπαίνουν 5-10 άτομα μαζί στο φαρμακείο, ας μην φέρνουν και τους συνοδούς τους, να μπαίνουν συντεταγμένα στο φαρμακείο”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ