Λαγκαδιανός: Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τη διαρκώς κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

“Όπως γνωρίζετε όλοι οι Έλληνες πριν από λίγες ημέρες η χώρα μας δέχτηκε τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, τεράστια μεταναστευτική πίεση, απόλυτα συντονισμένη και σε πολύ μεγάλο εύρος στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας, που είναι και ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης. Σε τέτοιο σημείο η πίεση που ορθώς θεωρήθηκε ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας. Το Λιμενικό Σώμα σε εκτέλεση και των πρόσφατων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ, αναβάθμισε ενεργά τον ρόλο του στο ανατολικό Αιγαίο και με περισσότερα σκάφη, περισσότερες περιπολίες, περισσότερο στελεχιακό δυναμικό ανέπτυξε τη διακλαδικότητα με τις υπόλοιπες Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό είχε αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση έως και την εξάλειψη των μεταναστευτικών ροών από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα και αυτό έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο εστάλη προς άπαντες ηχηρό μήνυμα ότι τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας φυλάσσονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό προκάλεσε αμηχανία και εκνευρισμό στους γείτονες με αποτέλεσμα να προκαλούν με ενέργειες που καταπατούν κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, ενέργειες προκλητικές, και ενέργειες που δύνανται να προκαλέσουν ακόμη και απώλεια ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα”.

“Αντιδρούμε με ψυχραιμία, επαγγελματισμό, με σεβασμό στους κανόνες διεθνούς δικαίου χωρίς όμως αυτά να εκλαμβάνονται ως αδυναμία. Σε καμία περίπτωση δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας ούτε θα διευκολύνουμε τη στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας. Εμείς επιτελούμε το καθήκον μας” επεσήμανε ο κ. Λαγκαδιανός.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ