• Καιρός: Πού θα βρέξει σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

  6:33 πμ, Τρίτη 10 Μάρ 2020 6:33 πμ, Τρίτη 10 Μάρ 2020

  Για σήμερα Τρίτη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

  Στα υπόλοιπα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

  Στην Αττική, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

  Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι, βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

  Σε ότι αφορά τη Μακεδονία και τη Θράκη, στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

  Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι, δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

  Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες μέχρι 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία, από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

  Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι, δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, από 13 ως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα