• Κορονοϊός: Νέο κρούσμα στη Δάφνη - Θετικός στον ιό γονέας μαθητή

  5:22 μμ, Παρασκευή 06 Μάρ 2020 5:22 μμ, Παρασκευή 06 Μάρ 2020

  Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού επιβεβαίωσε πριν από λίγο το θετικό δείγμα κορονοϊού για γονέα μαθητή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης. Ανέφερε επίσης ότι «αυτή την ώρα την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα» τονίζοντας ότι «ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων».

  Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι «για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία».

  Κορονοϊός: Στα 45 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας - ΒΙΝΤΕΟ

  Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, είχε γνωστοποιήσει ότι
  επιβεβαιώθηκαν 14 νέα κρούσματα και ως εκ τούτου τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 45. Αναλυτικά, από τον έλεγχο των επιβατών του λεωφορείου στο οποίο επέβαινε και ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους, βρέθηκαν 11 άτομα θετικά στον κορονοϊό και τρία ακόμη άτομα από τις επαφές τους. Είναι μία αναμενόμενη διασπορά μέσα σε έναν κλειστό χώρο (λεωφορείο), τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

  Σχετικά με την κατάσταση της υγείας των νοσούντων, ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε ως “σοβαρή” αυτή του ασθενή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, ο οποίος όπως τόνισε διασωληνώθηκε σήμερα το πρωί και λαμβάνει ειδική θεραπεία από ομάδα λοιμωξιολόγων της Πάτρας. Η υγεία των υπολοίπων είναι σταθερή και παρουσιάζουν ήπια ή ελαφρά συμπτώματα.

  Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

  Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, και με βάση τους αριθμούς κρουσμάτων στην ομάδα των ταξιδιωτών, παρατείνονται τα μέτρα που αφορούν τους τρεις πληττόμενους νομούς -Αχαϊας, Ηλείας, Ζακύνθου- μέχρι να συμπληρωθούν δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθούν, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

  Επιπρόσθετα, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας. Για τις αθλητικές ομάδες που προέρχονται από τους τρεις νομούς και πραγματοποιούν εκτός έδρας αγώνες, αυτοί θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας. Επίσης, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού και μετά τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας.

  “Κάνω έκκληση σε όλους να στηρίξετε την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται από την επιστημονική κοινότητα, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το υπουργείο Υγείας και το σύστημα υγείας που υπερβάλλει εαυτόν για να αντιμετωπίσει μία κρίση δημόσιας υγείας που αφορά όλο τον κόσμο”, είπε ο κ. Τσιόδρας και υπογράμμισε πως “δεν έχουμε ενδείξεις μέχρι στιγμής για διασπορά της νόσου στην κοινότητα και μετάδοση της νόσου από μη γνωστή πηγή, κάτι που είναι σημαντικό”.

  Τσιόδρας: Η στρατηγική του ΕΟΔΥ έχει εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και το ECDC

  "Τη στρατηγική του ΕΟΔΥ, η οποία ήταν σύμφωνη με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ενέκριναν ομόφωνα οι διακεκριμένοι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καθώς και επισκέπτες εμπειρογνώμονες ειδικά προσκεκλημένοι από το ευρωπαϊκό CDC για αυτό το σκοπό, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα και συνεργάζονται μαζί μας" υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

  "Τις ημέρες που έγινε το ερώτημα για τον συγκεκριμένο πολίτη, για τον οποίο τόσα πολλά ακούγονται, ο ταξιδιώτης από τους Αγίους Τόπους, όπως και η ομάδα του, δεν ανήκαν σε ύποπτα περιστατικά γιατί δεν προέρχονταν από χώρα που είχε τοπική μετάδοση της νόσου. Ταυτόχρονα με εμάς, χθες, χώρες όπως οι ΗΠΑ, έχουν εισαγόμενα κρούσματα από χώρες που δεν αναφέρονται στις αντίστοιχες λίστες ελέγχου", πρόσθεσε.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα