Κορονοϊός: Δέκατο κρούσμα στην Ελλάδα – Η σύζυγος του 66χρονου που νοσηλεύεται στην Πάτρα

Το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊο SARS-CoV-2 στη χώρα μας είναι πλέον γεγονός. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη σύζυγο του ένατου κρούσματος, ενός 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού, η οποία διακομίστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί 11 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Εν τω μεταξύ η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που νοσηλεύεται με πνευμονία σε μονάδα αρνητικής πίεσης είναι σοβαρή αλλά ελεγχόμενη. Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Σε ετοιμότητα η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο

Η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο (24 κλίνες), στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, διαμορφώνεται έτσι ώστε να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά. Σημειώνεται ότι δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς.

Όσον αφορά τις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Σάββατο το Ρίο. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας αντί για το Ρίο.

Σε καραντίνα η Α’ Παθολογική

Την ίδια ώρα σε καραντίνα έχει ήδη μπει η Α’ Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύτηκε στην κλινική, πριν διαγνωστεί με κορονοϊό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news τουλάχιστον 20 άτομα από την κλινική (γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό) έμειναν στα σπίτια τους ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησής τους προκειμένου να ελεγχθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι απολυμαίνονται όλοι οι χώροι απ’ όπου πέρασε ο 66χρονος κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε.

Κορονοϊός: Σταματούν οι εφημερίες στο νοσοκομείο Αμαλιάδας – Σε καραντίνα οι γιατροί

Σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου είχε διακομιστεί αρχικά το ένατο κρούσμα κορονoϊού, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Χριστόπουλος.

Σύμφωνα με τον διοικητή, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται, το προσωπικό έχει μπει σε καραντίνα με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην Αμαλιάδα.

Ωε εκ τούτου, όπως είπε ο διοικητής, τα άκρως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Όσον αφορά στη διαχείριση του ένατου κρούσματος κορονoϊού, ο Χρήστος Χριστόπουλος είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για αυτές τις περιπτώσεις

Ελέγχονται όλοι οι συνταξιδιώτες του ένατου ασθενή – Έκαναν εκδρομή στο Σινά – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ, των ατόμων που βρίσκονταν μαζί με τον 66χρονο στην εκδρομή από τις 19 έως τις 27 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tempo24,news ανάμεσα στους συνταξιδιώτες του 66χρονου είναι και εκπαιδευτικός ο οποίος μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, πήγε στο σχολείο στο οποίο εργάζεται.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε από τον ΕΟΔΥ και ο παπά Γιώργης για να εξεταστεί, καθώς όπως είπε στους δημοσιογράφους, παρουσιάζει δέκατα και λίγο βήχα.

Έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο

Η κυβέρνηση χθες το βράδυ ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο καθώς από αυτούς τους νομούς προέρχονται οι 54 εκδρομείς στους Αγίους Τόπους, μεταξύ των οποίων ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που διαπιστώθηκε ως το ένατο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και το δέκατο κρούσμα.Μετά από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη λοίμωξη από το νέο κοροναϊό, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Κικίλιας για κορονοϊό: Δεν υπάρχει λόγος πανικού – Τι είπε για όσους δεν ακολουθούν τις οδηγίες

“Θα ήθελα να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αυτό κάνουμε από την πρώτη ημέρα” δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

“Να τονίσω ακόμη μια φορά ότι συμπεριφορές ατομικής ευθύνης που δεν συνάδουν με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, επιδημιολόγων, λοιμωξιολόγων και τις αποφάσεις που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση, μπορεί να αποβούν μοιραίες για συνανθρώπους μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Θέλω ο καθένας και η καθεμία με αφορμή αυτά που έγιναν από κάποιους στα καρναβάλια σε όλη τη χώρα, και την εν γένει συμπεριφορά τους να τα αναλογιστούν ξανά. Όλοι ένας ένας και μία μία. Οφείλουμε να σεβαστούμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας στις ευπαθείς ομάδες, τις οποίες πρέπει να φροντίσουμε” είπε χαρακτηριστικά.

“Να παρακαλέσω όλους τους συμπολίτες να τηρήσουμε τους κανόνες και τις οδηγίες που μας δίνουν οι ειδικοί, αυτοί που έχουν χειριστεί κι άλλες κρίσεις δημόσιας υγείας στο παρελθόν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού αλλά όχι και εφησυχασμός. Όχι στον εφησυχασμό” πρόσθεσε.

“Να αναλογιστούν όσοι δεν σεβάστηκαν τους συμπολίτες μας πώς πρέπει να συμπεριφερθούν από εδώ και στο εξής” τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ