ΕΛ.ΑΣ. για αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ: Πώς έγινε η πρόσληψή του

Στα ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς αντιπολίτευσης σχετικά με τον αστυνομικό, ο οποίος τράβηξε όπλο εντός της ΑΣΟΕΕ, απαντά η Ελληνική Αστυνομία.

Σε σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζονται ο τρόπος και τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία προσελήφθη ο ειδικός φρουρός. Όπως εξηγείται, ο αστυνομικός εισήχθη στην αστυνομία μέσω διαγωνισμού (με συμμετοχή του ΑΣΕΠ) που προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2019 και αφού πρώτα ολοκλήρωσε με επιτυχία το ανάλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

“Σε συνέχεια της από 24-02-2020 Ανακοίνωσης σχετικά με περιστατικό επίθεσης σε βάρος Ειδικού Φρουρού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευκρινιστικά σε ερωτήματα που τέθηκαν ανακοινώνεται ότι:

-ο προαναφερόμενος εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια – συμμετοχή Α.Σ.Ε.Π. – στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχτηκε τον Αύγουστο του 2019 και αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,

– η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μοριοδότηση των υποψήφιων που είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως έφεδροι Αξιωματικοί, σε ειδικές δυνάμεις, στην Προεδρική Φρουρά, ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις ένοπλες δυνάμεις ή κατείχαν πτυχίο δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας»”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ