Καιρός: Χειμωνιάτικο το σκηνικό το Σάββατο – Βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι – ΧΑΡΤΕΣ

Χειμωνιάτικο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού σήμερα και αύριο, Σάββατο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους, τις βροχές και τις χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα στο Αιγαίο θα πνέουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι με τις εντάσεις τους να φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ (χάρτης 1), ενώ το Σάββατο αναμένεται να παρουσιάσουν μικρή περαιτέρω ενίσχυση φτάνοντας τοπικά και τα 9 μποφόρ (χάρτης 2).

Παράλληλα για το υπόλοιπο της Παρασκευής οι βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα αναμένεται να περιοριστούν στην Κρήτη.

Αύριο, Σάββατο, βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα επηρεάζοντας κυρίως περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίου και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν εκ νέου στην Κρήτη.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το Σάββατο στα ορεινά της Κρήτης καθώς επίσης σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές/καταιγίδες/χιονοπτώσεις) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ