Φονικό στην Κρήτη: Στον ανακριτή οδηγείται ο 43χρονος δράστης

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 43χρονος φερόμενος δράστης της άγριας δολοφονίας στον οικισμό Περάμπελα κοντά στο χωριό Κουρούνες στη Νεάπολη Λασιθίου.

Ο 43χρονος το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας φέρεται να πυροβόλησε με καραμπίνα έναν 73χρονο, τον 45χρονο γιο του και τον 52χρονο γαμπρό του, με αποτέλεσμα ο πατέρας να πέσει νεκρός και οι υπόλοιποι δύο να τραυματιστούν.

Ο 43χρονος, ο οποίος παρέμενε κρυμμένος για περισσότερες από 48 ώρες μετά το έγκλημα, παραδόθηκε στις Αρχές την περασμένη Πέμπτη και κατόπιν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λασιθίου. Ο τελευταίος τού άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Κατόπιν, ο 43χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή Λασιθίου, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης επικράτησε ένταση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λασιθίου, καθώς συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου 73χρονου περίμεναν τον 43χρονο να βγει από το γραφείο του εισαγγελέα. Οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί έξω από τα Δικαστήρια της Νεάπολης, αλλά και η “φυγάδευση” του κατηγορούμενου από άλλη έξοδο είχαν ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ωστόσο, όπως είναι λογικό, και τη σημερινή ημέρα τα μέτρα ασφαλείας μέσα κι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λασιθίου θα είναι “δρακόντεια” για την αποφυγή επεισοδίων.

Ο άτυχος 73χρονος βρισκόταν στα Περάμπελα, όπου βρίσκεται το σπίτι και το ποιμνιοστάσιο της οικογένειάς του. Μαζί του ήταν ο 45χρονος γιος του και ο 52χρονος γαμπρός του. Περίπου στις 5:30 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ο 43χρονος φερόμενος δράστης πέρασε με το αυτοκίνητό του μπροστά από τους τρεις συγγενείς και πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγετικό όπλο. Ο ηλικιωμένος φέρεται να βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο γιος του τραυματίστηκε βαρύτατα στην κοιλιά. Από την ένοπλη επίθεση τραυματίστηκε – ελαφρύτερα – και ο 52χρονος.

Πηγή πληροφοριών: neakriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ