Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1: Η Τουρκία έχει στήσει παγίδα στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Για το κρεσέντο προκλήσεων από την τουρκική πλευρά μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης.

Ο κ. Καλεντερίδης ανέλυσε ποιο είναι το “μεγάλο όπλο” που πρέπει να εκμεταλλευθεί η χώρα μας σημειώνοντας: “Η Τουρκία επειδή θεωρεί ότι πρέπει να ενεργήσει γρήγορα γιατί οι εξελίξεις στο ενεργειακό παιχνίδι της Ανατολικής Μεσογείου κινούνται εις βάρος της, γι αυτό έκανε την απονενοημένη κίνηση της συμφωνίας με τη Λιβύη, εάν δεν κάνει κάτι θα την ξεπεράσουν οι εξελίξεις. Φαίνεται ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να στείλει πλοίο στην περιοχή που οριοθέτησε με τη Λιβύη. Εκεί η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να αντιδράσει, αυτό που είναι πιθανόν να γίνει είναι να συγκεντρωθούν ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες κατά το πρότυπο των Ελλήνων. Εκτιμώ πως ένας πόλεμος ελληνοτουρκικός με αμερικανικά όπλα θα πρέπει να αποκλείεται. Θα έχουμε παρέμβαση των ΗΠΑ και μετά είτε καθόμαστε στο τραπέζι και συζητάμε όλα τα θέματα που έθεσε σήμερα το τουρκικό ΥΠΕΞ είτε παραπέμπουμε στη Χάγη αυτά που θέλουμε εμείς είτε αυτά που θα συμφωνήσουμε με τους Τούρκους. Εμείς έχουμε μόνο να χάσουμε και η Τουρκία μόνο να κερδίσει” σημείωσε ο κ. Καλεντερίδης.

Και πρόσθεσε: “Έχει στηθεί η “φάκα” και οδεύουμε, η Ελλάδα, προς τη “φάκα”. Αυτή η κατάσταση έχει και χαρακτηριστικά τραγικά γιατί αποφύγαμε, ιδιαίτερα μετά το 1994 τον Νοέμβρη, που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία για το διεθνές δίκαιο, να βρούμε τον τρόπο και το θάρρος να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια. Αν το είχαμε κανει, αν το κάνουμε, είναι το μεγάλο όπλο της χώρας μας, το πεδίο της Τουρκίας να απλώσει τις διεκδικήσεις της περιορίζεται πολύ”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ