Ο σχολιασμός του Σάββα Καλεντερίδη για τα εθνικά θέματα – Τι είπε στον Realfm 97,8

“Πιστεύω ότι από κάπου άναψε ένα πράσινο φως γιατί κινδυνεύει η ισορροπία στην ανατολική Μεσόγειο να γείρει προς την πλευρά του διπόλου Μόσχας – Άγκυρας, και νομίζω ότι ο κίνδυνος της απώλειας ισορροπίας επιτείνεται με την μη πρόσκληση της Ελλάδας στο Βερολίνο. Η επίσκεψη Χαφτάρ είναι μια κίνηση εξισορρόπησης, έχει τεράστια σημασία πολιτική και συμβολική και αναλόγως με το θάρρος που θα επιδείξει η ελληνική πλευρά μπορεί να έχει και σε επιχειρησιακό και ουσιαστικό επίπεδο να έχει μεγάλη σημασία ως προς τον ρου τον εξελίξεων στη Λιβύη” δήλωσε ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι “πιστεύω ότι η επίσκεψη Χαφτάρ σε μεγάλο βαθμό εξισορροπεί την απουσία μας από το Βερολίνο “.

“Πιστεύω η δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά και αποκαθιστά τα πράγματα, τη διεθνή εικόνα της χώρας και δεν το λέω για να δώσω εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση ή για να υποστηρίξω τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Μιλάω εθνικά , ναι αποκαθιστά τη διεθνή εικόνα της χώρας και συμβάλλει στην ανόρθωση της εθνικής μας αυτοπεποίθησης. Θα έχει λοιπόν πιστεύω μεγάλη σημασία και στον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν οι εξελίξεις στο Βερολίνο, η χθεσινή δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού για διπλό βέτο” υπογράμμισε.

“Υπό κάποιες προϋποθέσεις πιστεύω ότι η Τουρκία θα μετανιώσει που υπέγραψε αυτό το σύμφωνο με την Λιβύη γιατί η επιτάχυνση των εξελίξεων ίσως είναι αρνητική για τα δικά της εθνικά συμφέροντα” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ