Πάτρα: Στο Ανθρωποκτονιών κατέθεσε η Χριστίνα Τσάκωνα για τον θάνατο της Μαλένας – Στην τελική ευθεία οι έρευνες

Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζεται την υπόθεση θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, από την Πάτρα, κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα.

Η ιατροδικαστής μπήκε στη ΓΑΔΑ εντελώς… αόρατα, κατέθεσε για τον θάνατο της Μαλένας και αποχώρησε χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους δημοσιογράφους. Η Μαλένα ήταν το δεύτερο σε ηλικία κοριτσάκι της οικογένειας, που κατέληξε πρώτο στη σειρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” στον ΑΝΤ1, η κ. Τσάκωνα δεν άλλαξε την αιτία θανάτου της Μαλένας. Δηλαδή επιμένει ότι ο θάνατος του παιδιού επήλθε από ηπατική ανεπάρκεια.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, δεν άλλαξε τίποτα δεδομένου ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία. Τόνισε μόνο ότι λόγω των δύο μεταγενέστερων θανάτων πρέπει να διερευνηθεί εκ νέου ο θάνατος της Μαλένας, φέρεται να ανέφερε.

Το pelop.gr παραθέτει μία επισήμανση από ιατροδικαστικούς κύκλους ότι: “εκλήθη η κ. Τσάκωνα από το Ανθρωποκτονιών να δώσει κατάθεση, φυσιολογικά γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της επαναξιολόγησης των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της Μαλένας. Υπ’ αυτή την έννοια θα έλεγε κανείς ότι το Ανθρωποκτονιών διευκόλυνε την τήρηση του συναδελφικού ‘φερ πλαίυ’ ανάμεσα στην κ. Τσάκωνα και τους κ. Καρακούνη και Καλόγρηα, που έχουν ολοκληρώσει την επαναξιολόγησή τους για την Μαλένα”.

Πότε αναμένεται η κατάθεση της Τσιόλα

Απομένει πλέον η κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα για τον θάνατο της Ίριδας, του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην κούνια του.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, πρώτα θα ολοκληρωθεί η επανεξέταση των ευρημάτων, που έχουν προκύψει από την ιστολογική εξέταση της Ίριδας και μετά θα κληθεί να δώσει κατάθεση η κ. Τσιόλα. Επί αυτού η ίδια πηγή υπογράμμισε: “Εσφαλμένα έχει δοθεί η εντύπωση ότι καθυστερεί η ολοκλήρωση της προκαταρτικής εξέτασης για την Μαλένα και την Ίριδα. Οι επαναξιολογήσεις που γίνονται από τους κ. Καρακούνη και Καλόγρηα δεν πρέπει ν’ αφήσουν το παραμικρό ίχνος αμφισβήτησης. Εξετάζεται και η τελευταία ανθυπολεπτομέρεια των ευρημάτων. Η ιατροδικαστική κοινότητα, τόσο με τις καταθέσεις της κ. Τσάκωνα και της κ. Τσιόλα, όσο και με το πόρισμα των Καρακούνη – Καλόγρηα πρέπει να δώσει την αίσθηση στην κοινωνία ότι γνωρίζει επιστημονικά και με αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση να περιφρουρεί την αξιοπιστία της”.

Από τους ίδιους ιατροδικαστικούς κύκλους ειπώθηκε ότι “όταν κληθεί να καταθέσει και η κ. Τσιόλα, τούτο θα σημαίνει ότι θα έχει ολοκληρωθεί και η έρευνα για την Ίριδα”.

Μία κατεύθυνση είχαν από την αρχή οι έρευνες

Ασφαλείς πληροφορίες της “ΠτΚ” με βάση την μέχρι στιγμής επαναξιολόγηση των ευρημάτων που αφορούν τους δύο πρώτους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αναφέρουν ότι “από την πρώτη σχεδόν στιγμή υπερείχε στη σκέψη των διωκτικών και ιατροδικαστικών αρχών το πώς δολοφονήθηκαν τα δύο κοριτσάκια και όχι αν δολοφονήθηκαν…”.

Καταληκτικά, η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι “βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου όλο το τοπίο για τα αίτια των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας θα είναι ξεκάθαρο”. Ειδικότερα δε, τονίστηκε με νόημα για το βρέφος ότι “εφ’ όσον απορριφθεί ως αιτία της απώλειας του βρέφους η αγενεσία φλεβόκομβου, τότε θα μιλάμε για πλήρη διαλεύκανση των πάντων…”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ