Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας “Ηφαιστίων” η χώρα – Πού θα χιονίσει

Η κακοκαιρία “Ηφαιστίων” που θα σαρώσει τη χώρα θα φέρει βροχές, χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους.

Τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές μετά το μεσημέρι και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα), καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια, με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις βραδινές ώρες.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά. Από το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα).

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα γύρω ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και από αργά το απόγευμα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία από το απόγευμα σε πεδινές περιοχές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυόμενοι γρήγορα τοπικά στα 8 μποφόρ και από το βράδυ στο Θρακικό στα 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 0 (μηδέν) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 με 8 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις. Γρήγορα από τα βόρεια τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Από αργά το απόγευμα θα χιονίσει πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και σε χαμηλότερο υψόμετρο στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια (ενδεικτικά 200-400 μέτρα). Από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, από το απόγευμα πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 ενισχυόμενοι στα ανατολικά σε 7 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, ενώ από το βράδυ θα χιονίσει και στα ορεινά των βόρειων Κυκλάδων. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν από τα βόρεια στα 7 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες από τα βόρεια και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα θα χιονίσει και σε χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα), ενώ τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές.

Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7, βαθμιαία 8 και από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ