Αστυνομικός εμπλέκεται σε κύκλωμα εκβιαστών και στημένων αγώνων – ΦΩΤΟ

Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων προχώρησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η μία ενέχεται σε εκβιασμούς ιδιοκτητών καταστημάτων στις Σέρρες και σε χειραγώγηση αγώνων και η δεύτερη σε διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Περισσότερα από 1.000.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα διακίνησε από τις αρχές του Ιουλίου εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος.

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης δώδεκα άτομα-μέλη της οργάνωσης, τα οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη».

Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Γιαννιτσών, συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα άτομα, μεταξύ των οποίων και 54χρονος ομογενής «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ενώ διαπιστώθηκε η συμμετοχή επιπλέον 29 ατόμων.

«Για την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον δύο «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή τυχόν αστυνομικού ελέγχου. Επίσης, προκειμένου να διατηρήσουν την ανωνυμία τους χρησιμοποιούσαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, τα οποία ήταν καταχωρημένα με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών»

Η ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από τους διαφυγόντες δασμούς εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 4.200.000 ευρώ, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος της οργάνωσης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.200.000 ευρώ περίπου.

«Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 6 οχήματα,
  • 84.070 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα,
  • 331 συσκευασίες λαθραίου καπνού,
  • ποσότητα κάνναβης,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και
  • το χρηματικό ποσό των 22.120 ευρώ»

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε και δεύτερη εγκληματική οργάνωση η οποία εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στις Σέρρες, λειτουργούσε παράνομη ιστοσελίδα στοιχηματισμού και χειραγωγούσε αγώνες τοπικών κατηγοριών.

«Εγκατέστησαν και λειτουργούσαν παράνομη ιστοσελίδα διαδικτυακού στοιχηματισμού, εισπράττοντας ποσοστό 65% από το σύνολο των μη κερδισμένων στοιχηματικών γεγονότων, στα οποία συμμετείχαν οι παίκτες, που κυμαινόταν από 3.000 έως 6.000 ευρώ μηνιαίως, από κάθε ένα από τα τουλάχιστον 6 καταστήματα στα οποία είχαν εγκαταστήσει το παράνομο λογισμικό διαδικτυακού στοιχηματισμού στο Νομό Σερρών»

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται 43χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία που ανήκει στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε βάρος του κινούνται οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες.

«Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στους συλληφθέντες όσο και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οπλισμός (περίστροφο, σιδερογροθιές, σπρέι πιπεριού, μεταλλικό μπαστούνι), 1 αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 4.090 ευρώ».Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ