Βίντεο – ντοκουμέντο από τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Βίντεο από το καφενείο στα Εξάρχεια όπου κατέφυγαν οι αντιεξουσιαστές το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή, παρουσίασε ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αντιεξουσιαστές κλείστηκαν εκεί και δεν επέτρεπαν την είσοδο στους αστυνομικούς. Έγινε διαπραγμάτευση για να μπουν μέσα οι αστυνομικοί. «Δεν μπορείτε να μπείτε, χρειάζεται άδεια εισαγγελέα»,έλεγαν στους αστυνομικούς οι αντιεξουσιαστές.

Στο σημείο βρέθηκε και η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα, ενώ επικοινώνησε και με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί η επίθεση με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ και αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών οι οποίοι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ η μία προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς είναι μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ