Προκλητικός ο Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα – Επιτέθηκε φραστικά στην πρόεδρο του δικαστηρίου

“Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες. Ήρθα για να ακουστεί η φωνή μου γιατί έξι χρόνια δεν μου δόθηκε η ευκαιρία και το δικαίωμα να απαντήσω σε όλα όσα με κατηγορούν . Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία ούτε για δύο λεπτά. Σε 2’ θα είχα αποδομήσει όλες τις κατηγορίες. Η απολογία μου στους ανακριτές δεν είχε να κάνει με τη δολοφονία Φύσσα. Με ρωτούσαν για σημαίες και συγκεντρώσεις … Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη». Με αυτά τα λόγια ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής,Ιωάννης Λαγός που κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κατηγορούμενος ανέβασε αρκετές φορές τους τόνους με αποκορύφωμα φραστική του επίθεση στην πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη. «Πρόκειται για μία ντροπιαστική διαδικασία. Δεν είχατε το σθένος να ερευνήσετε τα στοιχεία και βρίσκομαι τώρα εγώ να απολογούμαι».

«Τραγική δολοφονία»

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις καθώς βασικοί κατηγορούμενοι φέρονται να επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την οποία χαρακτήρισε «τραγική» προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να διώκονται 69 άτομα ενώ από την αρχή ο δράστης Γιώργος Ρουπακιάς έχει ομολογήσει την πράξη του.

Μίλησε για “διαδικασία πολιτικής εξόντωσης” προσθέτοντας πως δεν έχει “εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ” καθώς δεν ερεύνησε τις καταγγελίες συγκατηγορουμένων του ότι δέχτηκαν πιέσεις για να πουν ότι “ο Λαγός έδωσε εντολή”.

Όσον αφορά στις επικοινωνίες με συγκατηγορούμενούς του υποστήριξε πως “Έγινε συρραφή μηνυμάτων μου από επίορκους για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είμαστε δολοφόνοι και κακούργοι και για τους οπαδούς μας ότι πρέπει να φοβηθούν να τρομοκρατηθούν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ