Τσοβόλας στον Realfm: Να διαβιβαστούν οι δικογραφίες και οι διατάξεις που έθεσαν στο αρχείο τις υποθέσεις για τους επτά και ειδικότερα για τον κ. Σαμαρά

«Καταθέσαμε στον πρόεδρο της επιτροπής αιτήματα για να κληθούν πρόσωπα αλλά και να ζητηθούν δικογραφίες από την εισαγγελία Διαφθοράς και το FBI. Ζητάμε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Παπαγγελόπουλου με τους Εισαγγελείς που κατέθεσαν εναντίον του. Επίσης ζητάμε αντίγραφα για όλη τη δικογραφία της Novartis που βρίσκεται στην κ. Τουλουπάκη, διότι υπάρχουν σημαντικά έγγραφα τα οποία δεν έχουν έρθει στη Βουλή και θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας. Τρίτον, ζητήσαμε να κληθούν όλοι οι πρόεδροι Εισαγγελιών, Εφετών, του Αρείου Πάγου για να καταθέσουν αν είδαν ποτέ παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στην εκτέλεση των καθηκόντων τους», δήλωσε στον Realfm 97, 8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

«Σκοπός μας είναι η ανεύρεση της αλήθειας, ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν φοβάται την αλήθεια. Αντίθετα, θέλει να αποκαλυφθεί για να σταματήσουν κάποιοι να λένε πράγματα προς τον ελληνικό λαό που δεν έχουν σχέση με τις δικογραφίες και τα έγγραφα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσοβόλας απάντησε ότι «στην αίτηση που είχα κάνει είναι για τους δύο εισαγγελείς αλλά το είπε χθες το βράδυ και θα το κάνουμε. Θα το ζητήσει μετά».

«Στόχος είναι να δει η επιτροπή αν αυτά που λένε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι. Άλλο είναι αν βρίσκεται μαζί και αυτός κατά τον οποίον στρέφονται. Θα αποδειχθούν πράγματα που θα επιβεβαιώσουν την αλήθεια των ισχυρισμών του κ. Παπαγγελόπουλου. Εμείς θέλουμε την αποκάλυψη της αλήθειας. Δεν φοβάται τίποτα ο κ. Παπαγγελόπουλος γιατί ούτε παρεμβάσεις έκανε», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να μας μιλάει για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη γιατί το ’89 όταν έγινε κυβέρνηση Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για να κάνει πρόεδρο του Αρείου Πάγου και να τον χρησιμοποιήσει στο Ειδικό Δικαστήριο πήδηξε 39 Αρεοπαγίτες. Άλλες εποχές, άλλη υπόθεση αλλά έχει τον εξής συμβολισμό: Από αυτά που υπάρχουν στη δικογραφία αυτή βάσει της οποίας αποφάσισε η Βουλή τη σύσταση επιτροπής για την Προκαταρκτική Εξέταση, δεν προκύπτουν στοιχεία που να θεμελιώνουν τις κατηγορίες εναντίον. Μιλάνε για ηθική αυτουργία του Παπαγγελόπουλου χωρίς να αναφέρουν σε ποιον προκάλεσε την απόφαση, δεν αναφέρεται ο φυσικός αυτουργός. Χωρίς φυσικό αυτουργό δεν υπάρχει ηθική αυτουργία», υπογραμμίζοντας «αφήστε να έρθουν τα έγγραφα και να δούμε είναι μόνο οι καταθέσεις αυτές; Απ΄ότι πληροφορούμαι και απ’ ότι είδα στη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στα πρακτικά το έγγραφο του FBI προς τους εισαγγελείς Διαφθοράς στο οποίο αναφέρονται επτά ονόματα πολιτικών προσώπων. Με βάση το άρθρο 86, υποχρεωτικά η κ. Τουλουπάκη έπρεπε να διαβιβάσει στην επιτροπή χωρίς αξιολόγηση».

Στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση ανατροπής της αρχειοθέτησης των υποθέσεων που εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Τσοβόλας απάντησε ότι «στην αίτηση που κάναμε σήμερα ζητάμε να διαβιβαστούν και οι δικογραφίες και οι διατάξεις που έθεσαν στο αρχείο τις υποθέσεις για τους επτά και ειδικότερα για τον κ. Σαμαρά, για να δούμε για ποιον λόγο τέθηκε στο αρχείο. Εκεί θα δούμε το σκεπτικό πως μπήκε στο αρχείο. Πως γίνεται να υπάρχει παρέμβαση από τον κ. Παπαγγελόπουλο και οι επτά στις δέκα υποθέσεις να μπήκαν στο αρχείο; Αυτά είναι αντιφατικά. Ήταν καλή η Τουλουπάκη στους επτά που έβαλε στο αρχείο».

Στο ερώτημα αν η διαχείριση της υπόθεσης Novartis ήταν σωστή, ο κ. Τσοβόλας εκτίμησε ότι «είναι μεγάλη καθυστέρηση και πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι άργησαν να υποβάλλονται μηνύσεις από την πλευρά των γνωστών προσώπων της ΝΔ, με τρομοκρατήσεις των εισαγγελέων Διαφθοράς. Αυτά είναι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη αν θέλουμε να μην έχουμε παρωπίδες».

Τέλος, ο κ. Τσοβόλας σημείωσε ότι «οι κύριοι της ΝΔ ΤΟ ‘ 89 και ‘ 90 έλεγαν τα αντίθετα από αυτά που λένε τώρα. Όταν έλεγα ότι με τον τρόπο αυτό που προβλέπει το άρθρο 86 τελικά κρεμάτε στα μανταλάκια πολιτικά πρόσωπα, Πρωθυπουργό, υπουργούς αυτοί απαντούσαν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι απαγγέλλουμε κατηγορίες. Όταν σκάβεις το λάκκο κάποιου άλλου, περίμενε να πέσεις και εσύ μέσα. Δεν μπορεί να είναι αντιφατικοί, όποτε τους βολεύει. Ας άλλαζαν το άρθρο 86. Τώρα αν δείτε την πρόταση των 30 βουλευτών, θα δείτε ότι το έγγραφο των δύο αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου θα δείτε ότι λένε “διαβιβάζουμε χωρίς αξιολόγηση” γιατί αυτό προβλέπει το Σύνταγμα. Τι θα έπρεπε να κάνει η εισαγγελέας Διαφθοράς όταν πήρε χαρτί από το FBI και κατέθεταν προστατευόμενοι μάρτυρες; Ήταν υποχρεωμένη χωρίς να αξιολογήσει, χωρίς να μπει στην ουσία, να τη στείλει στη Βουλή. Αν δεν τα έστελνε θα λέγαμε συγκαλύπτει την υπόθεση και κάνει παράβαση καθήκοντος»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ