“Μαϊμού” λογιστής εξαπατούσε ηλικιωμένους – Πάνω από 140.000 ευρώ η λεία

Στη… φάκα του τμήματος Ασφάλειας Ραφήνας – Πικερμίου έπεσε ένας 30χρονος λογιστής ο οποίος φέρεται να είχε αποκτήσει το ποσό των 141.590 ευρώ καθώς μαζί με συνεργούς του είχε εξαπατήσει συνολικά 26 ηλικιωμένους για να τους αρπάξει χρήματα, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο.

Ο 30χρονος άνδρας, σύμφωνα με την έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, συντόνιζε όλες τις ενέργειες της οργάνωσης, έχοντας λάβει «αρχηγικό ρόλο» ενώ συνήθιζε να ντύνεται αρκετά «κομψά» για να πείθει τα θύματά του πως είναι λογιστής που θέλει να βοηθήσει συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να λάβουν χρήματα από επιστροφή φόρου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας – Πικερμίου ,η σπείρα κινείτο σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής σχεδόν καθημερινά, κυρίως τις εργάσιμες ώρες που λειτουργούσαν τα τραπεζικά καταστήματα. Αφού είχε συλλέξει αρκετές πληροφορίες για τα υποψήφια θύματα, ο «αρχηγός» τα προσέγγιζε και παρίστανε τον λογιστή ή τον διεκπεραιωτή οικονομικών εκκρεμοτήτων και τους έλεγε πως τα οικεία τους πρόσωπα δικαιούνταν επιστροφή φόρου. Τους εξηγούσε ωστόσο πως για να γίνει η απαραίτητη καταβολή της επιστροφής φόρου θα έπρεπε να δώσουν άμεσα χρήματα για παράβολο. «Δεν παίρνει αναβολή», φέρεται να έλεγε στα θύματά του. Αφού κατάφερε να τους πείσει, τους μετέφερε με δικά του οχήματα στα σπίτια τους για να του δώσουν χρήματα και κοσμήματα.

Οι κακοποιοί κινούνταν από τη Ραφήνα μέχρι και το Χαϊδάρι, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των «τσιλιαδόρων».

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ