Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Δυτική Ελλάδα – Δύο νεκροί από κεραυνούς – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει σήμερα, κυρίως, τη Δυτική Ελλάδα.

Και οι δύο άνδρες βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν χτυπήθηκαν από κεραυνούς. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το meteo.gr, από το πρωί της Τρίτης έχουν πέσει πάνω από 10.500 κεραυνοί σε όλη τη χώρα.

Στην Κυπαρισσία, ένας 56χρονος άνδρας βουλγάρικης καταγωγής σκοτώθηκε από κεραυνό στον παράνομο σκουπιδότοπο του δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι. Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο άτυχος άνδρας φέρεται να είχε μεταβεί μαζί με ακόμη τρία άτομα στον σκουπιδότοπο και καθώς έψαχνε για αντικείμενα και ρουχισμό, χτυπήθηκε από τον κεραυνό.Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ένας εργάτης με καταγωγή από το Πακιστάν έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί. Ο άτυχος άνδρας περίπου 35 ετών και σύμφωνα με το patrisnews χτυπήθηκε από κεραυνό. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως πληροφορείται το patrisnews.com ο 35χρονος διέμενε μαζί με άλλους πέντε ομοεθνείς του σε ένα πρόχειρο κατάλυμα στη Μυρσίνη των Λεχαινών.

Έπεσαν 10.500 κεραυνοί Σύμφωνα με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ», του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως τις 13:00 σήμερα καταγράφηκαν πάνω από 10.500 κεραυνοί, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από τη θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Παράλληλα, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.

Τα ισχυρά φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων σε Κεφαλονιά, Ηλεία και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η αναμενόμενη ηλεκτρική δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα (κεραυνοί) σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με αλγόριθμο του αναπτύχτηκε στα πλαίσια του ερευνητικού έργου ΤΑΛΟΣ.

Πλημμύρες στον Πύργο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή και στον Πύργο, όπου πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το patrisnews.com, στο μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Πύργου σημειώθηκε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να σπεύσει το προσωπικό να προφυλάξει τον πολύτιμο τεχνικό εξοπλισμό του τμήματος.

Στον χώρο βρέθηκε και ο πρώην ιατρός του νοσοκομείου Πύργου και δήμαρχος της πόλης Τάκης Αντωνακόπουλος, που έσπευσε να συμπαρασταθεί στο προσωπικό.

Εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής, ισοπεδώθηκε και το μεταλλικό τμήμα ενός συσκευαστηρίου, στην περιοχή του Ρουπακίου του Δήμου Πηνειού. Όλα συνέβησαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, όπως μετέφερε στο patrisnews.com ένας εργαζόμενος της επιχείρησης, που πρόλαβε να μπει στον κυρίως χώρο της επιχείρησης και να αποφύγει κάποιο τραυματισμό.

Πολύ βαριά σίδερα παρασύρθηκαν από τον άνεμο μαζί με τις λαμαρίνες, οι οποίες μεταφέρθηκαν αρκετά μέτρα μακρύτερα. Οι ζημιές στο συσκευαστήριο είναι τεράστιες και ουσιαστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει, έως ότου αυτές επιδιορθωθούν.

Στο μεταξύ, στις 12 το μεσημέρι οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και συντονισμένα, καθώς το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει. Ο φόβος για την επιδείνωση του καιρού, οδήγησε το δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, τον διευθυντή του σχολείου Διονύση Αλεξόπουλο και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου, να λάβουν την απόφαση αυτή. Άρχισαν να ειδοποιούνται οι γονείς και με την βοήθεια των οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας του δήμου τα παιδιά έφυγαν από το σχολείο με ασφάλεια από το σχολείο. Χωριό στην Κεφαλονιά “πνίγηκε” στη λάσπηΣοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρίαπου πλήττει από το πρωί της Τρίτης την Κεφαλονιά.

Η Αγία Ευφημία και οι γύρω περιοχές της Πυλάρου, “πνίγηκαν” στη λάσπη εξαιτίας της νεροποντής που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο ξηροπόταμος. Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, η κατάσταση τόσο στην παραλία όσο και σε άλλα σημεία του χωριού είναι δύσκολη.

Το vlahatasamis.blogspot.com, αναφέρει ότι πλημμύρισαν δρόμοι, καταστήματα και σπίτια, ενώ από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου Σάμης, της Αντιπεριφέρειας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Εθελοντικής Ομάδας Πυλάρου καθώς και άντρες από το Α.Τ. Σάμης, “έδιναν μάχη”, με τα νερά και τα φερτά υλικά, που είχαν κατακλείσει, Αγία Ευφημία και Δρακοπουλάτα.

Η κυκλοφορία στον δρόμο των Βασιλοπουλάτων έχει διακοπεί, εξαιτίας των νερών και των φερτών υλικών.

Νωρίτερα, δραματική έκκληση έκανε ο πρόεδρος της Κοινότητας της Αγίας Ευφημίας, Παναγής Ζαφειράτος, μιλώντας στο Kefaloniapress.gr. “Η Αγία Ευφημία πνίγεται από τη λάσπη, είμαστε μόνοι μας δυο ώρες τώρα, μόνο με την Εθελοντική Ομάδα. Λίγο πριν έφθασε ένα μηχάνημα της περιφέρειας. Καλούμε Αντιπεριφερειάρχη, Πολιτική Προστασία να έρθουν αμέσως στο χωριό, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Τόνοι λάσπη στο χωριό μας… Ζητάμε βοήθεια…”, ανέφερε.

Ανεμοστρόβιλος έπληξε την ΑμαλιάδαΖημιές προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος, που πέρασε το πρωί της Τρίτης από την περιοχή της Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε φθορές σε κατάστημα με οικοδομικά υλικά, όπου ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κινδύνεψαν, όταν η μεγάλη συρόμενη πόρτα του μαγαζιού βρέθηκε στην κυριολεξία στον αέρα, ενώ αποκολλήθηκε και μέρος της στέγης.

Ζημιές υπέστησαν και οι καμινάδες μίας κατοικίας, οι οποίες κατέρρευσαν. Επίσης μερικώς κατέρρευσε και κολόνα της ΔΕΗ, δίπλα από το εν λόγω σπίτι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ